(P) Top 3 tendinţe în mobila de bucătărie

Bucătăria era doar o anexă a casei cu câţiva ani în urmă, o încăpere destinată strict preparării mâncării şi spălării vaselor murdare. Ei bine, abordarea s-a schimbat radical, iar astăzi bucătăria este unul dintre punctele centrale ale locuinţei, fiind amplasată, de multe ori, chiar în centrul acesteia, generând căldură şi un farmec personalizat.
promotii-scaune.ro
promotii-scaune.ro (.)

Nu întâmplător, cine cumpără o locuinţă nouă se preocupă mai întâi de planificarea pentru modelarea bucătăriei. Evoluţia tehnologică şi evoluţia dinamicii sociale au contribuit foarte mult la creşterea bucătăriei moderne. Există un accent mult mai mare pe casele de concept deschise, care se rotesc în jurul bucătăriei, astfel încât toată lumea să poată fi împreună. Ca şi în cazul oricărei tendinţe moderne de design, stilurile curate şi simple au devenit favorite pentru proprietarii de case cu lumină naturală.

Revistele şi site-urile de nişă acordă spaţii importante noutăţilor şi previziunilor din domeniul mobilierului pentru bucătării, pentru că, până la urmă, identitatea oricărui spaţiu este dat de elementele care îl populează. Se poate vorbi mult despre direcţia în care merge acest domeniu, dar în acest articol ne vom referi la 3 tendinţe de top.

1. Bucătăriile devin din ce în ce mai inteligente

Tehnologia a intrat în bucătărie în plină forţă şi nu doar sub forma unor gadgeturi şi aparate fanteziste. Astăzi, puteţi avea o bucătărie cu tehnologie integrată în fiecare funcţie şi aparatură - de la robinete la frigider până la iluminat. Aceasta este ceea ce numim o bucătărie inteligentă.

Bucătăriile inteligente reprezintă un aspect evolutiv al designului. De fapt, o mulţime de bucătării de astăzi sunt construite inteligente de la bază în sus. Senzorii, gadgeturile inteligente şi alte dispozitive pot fi adăugate şi în bucătării vechi. Vorbim despre robinete de bucătărie echipate cu mişcare sensibilă, care pot detecta prezenţa mâinilor dedesubt şi se vor aprinde automat sau vor încerca o caracteristică unică.

Frigiderele vă pot alerta atunci când rezervele dintr-o anumită categorie de produse scad, iar o maşină de cafea poate fi programată să vă pregătească cafeaua atunci când vă treziţi. De asemenea, vă puteţi conecta sistemul de iluminare la telefonul inteligent sau la tabletă, pentru a-l controla de la distanţă.

Un asemenea spaţiu, desprins parcă din Star Trek, are nevoie de scaune de bucătărie care să se integreze în peisaj, poate din piele ecologică albă, construite pe un suport metalic cu design fantezist.

2. Materialele şi texturile sunt optimizate anti-stres

Proprietarii de case devin din ce în ce mai pretenţioşi cu designul general estetic, cu desenele şi cu materiale alternative pentru bucătării. Tendinţa este ca spaţiul să fie amenajat cu elemente care să elimine stresul acumulat peste zi.

O piesă de mobilier foarte importantă în acest sens este scaunul de bucătărie. Când te aşezi pe el, trebuie să ai un sentiment de relaxare totală. Pentru soluţii optime la preţuri mici, puteţi arunca o privire pe promoţii-scaune.ro. Este un site pe care l-am recomandat multor prieteni şi toţi au fost foarte mulţumiţi.

Îndepărtarea dulapurilor de perete superior a devenit o tendinţă crescătoare în ultimii ani, deoarece deschide spaţiul vizual, făcând bucătăria să pară mult mai mare şi mai strălucitoare. Vă permite să utilizaţi spaţiul de blat mai productiv. Nu mai vorbim că majoritatea oamenilor nu pot ajunge oricum pe rafturile superioare ale cabinetului. De câte ori nu aţi folosit un scaun de bucătărie pe post de scară?

Puteţi să utilizaţi rafturi deschise, lemn tăiat brut, pentru a aduce elemente naturale sau tuburi metalice pentru o atitudine mai industrială. Plăcile de pardoseală ale viitorului sunt din piatră naturală sau din dale sculptate. Aceste texturi interesante sunt foarte diferite de finisajele obişnuite, lustruite sau lucioase, pe care le vedem peste tot.

3. Insulele de bucătărie, multifuncţionale

Insulele de bucătărie vor fi tot mai importante, devenind un fel de hub al bucătăriei. Una dintre schimbările apărute este dimensionarea mai mare la un singur nivel, care serveşte mai multor utilizări: masă cu scaune, chiuvetă, blat de lucru, cadru în care sunt încorporate electrocasnicele.

Insula bucătăriei are rolul de a crea un impact, iar designul său trebuie să facă o declaraţie. Se observă tendinţa ca insula bucătăriei să se extindă în spaţii de locuit, în casele cu planuri în plan deschis. Acest lucru asigură funcţionabilitatea fără a aglomera spaţiul în bucătărie.

Rezumând, bucătăria viitorului va fi inteligentă, un spaţiu optimizat anti-stres şi va avea în centru o insulă multifuncţională care va elibera pereţii de acele spaţii de depozitare inestetice. Scaunele de bucătărie vor fi şi ele în pas cu noua revoluţie, pentru că importanţa lor este majoră in procesul de relaxare.