(P) Reguli de întreţinere pentru o tablă magnetică!

Folosită atât în cadrul companiilor şi firmelor, cât şi în domeniul educaţional, tabla magnetică este un sistem de comunicare şi afişare extrem de util. Acest instrument modern, practic şi eficient poate fi folosit cu succes pentru a susţine diverse training-uri sau cursuri, precum şi pentru a-ţi prezenta ideile angajaţilor într-o organizaţie, pentru desfăşurarea şedinţelor sau a conferinţelor.
tablă magnetică
tablă magnetică (tablă magnetică)

Astfel, tabla magnetica, destinată iniţial pentru activităţile şcolare şi devenită populară în rândul instituţiilor de învăţământ, este tot mai des întâlnită în zilele noastre. Există două tipuri de tablă magnetică:

- tabla de culoare verde pentru cretă, care a înlocuit clasica tablă neagră din sălile de curs, fiind o alternativă mult mai practică şi mai uşor de întreţinut (fără a lăsa prea mult praf sau mizerie în urmă);

- tabla albă pe care scrierea se face cu markere speciale de diverse culori, cunoscută şi sub denumirea de whiteboard, foarte frecvent utilizată în corporaţii şi companii mari.

În plus, particularitatea acestor table constă în faptul că astfel de suprafeţe de scris pot fi folosite inclusiv ca suport pentru magneţi sau notiţe autoadezive, pe post de avizier. Acest lucru se explică prin faptul că o tablă magnetică este confecţionată din materiale speciale, cum ar fi mai multe straturi feromagnetice vopsite cu substanţe profesionale şi intercalate cu straturi de carton. Prin urmare, şi întreţinerea unei asemenea table este mai specială, necesitând atenţie sporită. Iată câteva reguli în acest sens:

1. Foloseşte doar markere lavabile, special concepute pentru tabla magnetică!

Nu scrie pe tablă cu un marker obişnuit! Markerele permanente trebuie evitate, deoarece acestea se şterg foarte greu sau deloc. În cazul în care ai făcut totuşi această greşeală, scrie imediat peste markerul permanent cu unul lavabil, iar apoi şterge. Cerneala markerului obişnuit poate fi astfel neutralizată. Aşadar, fii foarte atent la instrucţiunile de utilizare şi recomandările aferente!

2. Curăţă tabla magnetică doar cu substanţe şi accesorii speciale!

Pentru a evita ca suprafaţa tablei să se măţuiască sau să îşi piardă din proprietăţi, foloseşte doar spray-uri, bureţi şi şerveţele speciale pentru a o şterge!

3. Montează sau depozitează tabla magnetică în locuri fără umiditate şi variaţii mari de temperatură!

În caz contrar, poate avea loc umflarea sau vălurirea suprafeţei sale, ceea ce o va deteriora în mod ireversibil.

4. Nu apăsa prea tare pe tabla magnetică, nu o lovi şi fereşte-o de obiecte ascuţite!

Scrierea pe o astfel de tablă se face foarte uşor, aşa că nu e nevoie să insişti prea tare cu cretă sau markerul asupra ei! O asemenea greşeală îi poate deteriora grav suprafaţa sau o poate zgâria. Trebuie să ştii că zgârieturile sunt inamicul principal al unui whiteboard, fiindcă cerneala care va pătrunde în zgârieturi nu va mai putea fi ulterior ştearsă. În plus, orice zgârietură se va adânci în timp.

Dacă vei respecta aceste reguli de întreţinere, indiferent de culoarea sau modelul tablei, te vei putea bucura de o durată de viaţă de aproximativ 7 ani a acesteia, în funcţie de calitatea sa. OfficeClass.ro, magazinul online de birotică şi papetărie nr. 1 în România, îţi oferă o gamă variată de table magnetice cu o garanţie de până la 3 ani de zile!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură