(P) De ce este optimizarea SEO importantă pentru business-ul tău

SEO este unul din cei mai vagi termeni din domeniul marketingului, în ciuda faptului că discuţiile pe marginea lui sunt aprinse de mai bine de 10 ani. Din cauza faptului că antreprenorii nu sunt foarte familiarizaţi cu ceea ce presupune acest instrument de marketing, multe business-uri subestimează potenţialul pe care SEO îl poate avea pentru succesul acestora în mediul online.
Optimizare SEO
Optimizare SEO (Optimizare SEO)

Faptul că mulţi antreprenori din mediul online nu realizează ce poate face optimizarea SEO pentru business-ul lor este o mare pierdere, atât pentru ei, cât şi pentru consumatori. Un site care nu este optimizat va pierde, cu siguranţă, mulţi potenţiali clienţi. Studiile recente indică faptul că SEO poate aduce un ROI (recuperarea investiţiilor) mult mai bun decât instrumentele tradiţionale de marketing precum advertising-ul outdoor sau reclamele TV. Ca orice instrument de marketing, SEO nu poate garanta succesul, însă poate aduce o vizibilitate mai bună a business-ului tău în mediul online, precum şi o înţelegere mai profundă a comportamentului consumatorului pe internet.

Iată câteva lucruri pe care optimizarea SEO le poate face pentru business-ul tău:

SEO ajuta la o vizibilitate mai bună a business-ului şi a brand-ului

Atunci când oamenii efectuează căutări pe Google pentru a găsi produsele şi serviciile tale, cu siguranţă vei dori ca site-ul tău să apară în primele rezultate pe care motorul de căutare le afişează, şi există mai multe motive pentru care acest lucru este important, dincolo de creşterea traficului. Faptul că business-ul tău apare în primele poziţii din clasamentul Google în urma căutării după cuvinte cheie specifice domeniului tău de activitate aduce o multitudine de beneficii, de la o creştere a vizibilităţii brand-ului până la creşterea ratei de conversie. De aceea, mai mult decât a apărea în primele poziţii, este important să înţelegi comportamentul de navigare al utilizatorilor pe internet, pentru a şti cum să satisfaci nevoile acestora prin business-ul tău. Dacă utilizatorul efectuează mai multe căutări după cuvinte cheie diferite, iar site-ul tău apare de fiecare dată în primele rezultate, cu siguranţă va fi mai înclinat să acceseze site-ul tău.

SEO da un plus de credibilitate business-ului tău

Dacă vei avea o poziţie constantă în primele rezultate în clasamentul Google, utilizatorii vor ţine minte asta, chit că o vor face inconştient. Poziţia ta în Google este similară unei cărţi de vizită care le spune “Dacă Google consideră că acest business este relevant pentru mine, atunci probabil că aşa este!”. Poate unora li se va părea uşor forţată această metaforă, însă gândeşte-te la un lucru: în trecut, atunci când oamenii aveau nevoie de un instalator şi consultau “Pagini aurii”, oare îi contactau întâi pe cei listaţi la pagina 10 sau pe cei de pe prima pagină? Indiferent că sunt conştienţi de asta sau nu, utilizatorii privesc cu mai multă încredere site-urile care apar în primele poziţii în paginile cu rezultate Google.

SEO aduce una din cele mai rapide recuperări ale investiţiilor

SEO este unul din cele mai profitabile instrumente de marketing online, iar asta spune multe despre eficienţa sa. Motivul principal este acela că nu “agresează” consumatorul, tehnicile SEO aplicându-se numai în momentul în care utilizatorul ia decizia de a căuta produsele şi serviciile de care este interesat. Spre deosebire de alte instrumente de marketing, prin SEO nu vei întrerupe niciodată emisiunea preferată a utilizatorului şi nici nu îl vei agasa cu oferte promoţionale pe e-mail. Optimizarea SEO nu face decât să te asigure că vei fi la locul potrivit în momentul potrivit, adică atunci când utilizatorul are nevoie de produsele şi serviciile tale. Astfel, targetarea publicului-ţintă şi a segmentului de consumatori vizaţi este mult mai precisă şi mai focusată, lucru care îi determină pe utilizatori să ia decizia de cumpărare mult mai uşor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură