(P) Cum îţi poţi contura corpul perfect folosind o bancă de fitness

Banca de fitness este un aparat ideal pentru antrenamentele de forţă sau de fitness în confortul propriei locuinţe. Dimensiunile aparatului diferă în funcţie de varietatea de antrenamente pentru care a fost conceput şi de numărul grupelor de muşchi pe care le poate lucra. Unele modele dispun de reglarea înclinării băncii sau se pot plia pentru a putea fi depozitate uşor.
fitness
fitness (fitness)

Dacă eşti în căutarea unei bănci de fitness este important să ţii cont de faptul că multe modele sunt mutifuncţionale şi oferă o gamă largă de exerciţii pentru mai multe categorii de muşchi, în timp ce altele permit exerciţii pentru o singură grupă musculară. Mai mult, poţi îmbina exerciţiile de forţă folosind diferite articole sportive precum greutăţi, bare şi gantere.

Care sunt tipurile de bănci de fitness?

Banca de fitness poate fi de mai multe tipuri:

- banca de forţă multifuncţionala;

- banca de abdomene;

- banca reglabilă sau fixă;

- banca de hiperextensii;

Înclinarea şi poziţia băncii se pot modifica uşor în funcţie de model şi de antrenament. Aparatul este conceput pentru orice vârstă şi pentru orice nivel de pregătire fizică. Dacă eşti începător sau avansat, banca de fitness te ajută să îţi modelezi corpul în confortul propriei locuinţe, cu costuri reduse. Mai mult, dacă vei îmbina antrenamentele de forţă cu o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă, vei avea un corp perfect în cel mai scurt timp.

Dacă eşti în căutarea unui aparat de fitness pentru forţă şi nu ştii ce să alegi, este important să ştii la ce poţi folosi fiecare tip de bancă de fitness înainte să iei o decizie. Iată cele mai importante aspecte ale utilizării acestui aparat:

Banca de forţă multifuncţională

Banca de forţă multifuncţională este un aparat eficient atât pentru antrenamentele de forţă cât şi pentru creşterea masei musculare. Banca multifuncţională are dimensiuni medii (L 150 cm, l 125 cm, H 130 cm) iar pentru antrenamente se foloseşte atât de greutatea ganterelor şi a halterelor cât şi de greutatea proprie. Multe modele permit reglarea poziţiei spătarului, a băncii, a mânerelor sau a suporţilor pentru greutăţi. Banca de forţă este ideală pentru modelarea următoarelor categorii de muşchi:

- braţe, umeri şi piept: flexiuni cu halteră la bancă, extensii cu halteră, extensii şi ridicări cu gantera, împins cu gantera, împins de la piept cu bară, ridicări alte braţelor cu greutăţi, ridicări de halteră cu prindere la distanţă mică;

- picioare: ridicări din gamba;

Banca de abdomene

Banca de abdomene este un aparat de dimensiuni mici (L 125 cm, l 61 cm, H 80 cm) concepută pentru modelarea muşchilor abdominali. Aceasta este alcătuită din 2 părţi: banca propriu-zisă şi un suport pe care se reglează înclinarea băncii. Cu banca de fitness îţi lucrezi intens muşchii abdomenului cu următoarele exerciţii: abdomene simple, la spalier, cu gambele pe banca înclinată sau pe banca suspendată.

Banca reglabilă sau fixă

Banca reglabilă sau fixă este un aparat de fitness alcătuit dintr-un cadru suport orizontal, o bancă şi poate conţine un mecanism reglabil care permite schimbarea înclinării băncii. Banca de fitness este ideală pentru antrenamente de forţă şi de fitness atât cu ajutorul propriei greutăţi cât şi cu greutăţi de fitness. Pe acest aparat se pot face exerciţii eficiente pentru următoarele categorii de muşchi:

- braţe: extensii cu gantere/halteră, flotări pentru triceps;

- umeri şi piept: împins de la piept cu bară, împins cu gantere, ridicări ale braţelor din poziţia culcat pe o parte;

- spate: ramat pe un braţ cu gantera;

- abdomene: abdomene simple, la spalier, cu gambele pe bancă, pe banca înclinată, pe banca suspendată;

- picioare şi fese: podul şi extensii;

Banca de hiperextensii

Banca de hiperextensii este un aparat foarte solicitant deoarece este folosit pentru extensii ale spatelui cu greutatea proprie (aplecat cu faţa spre sol). În timpul exerciţiilor, muşchii feselor, picioarelor şi ai abdomenului sunt solicitaţi intens. Banca de fitness pentru hiperextensii se poate plia şi este ideală pentru antrenamentele de acasă. Este alcătuită dintr-un cadru cu un suport pentru susţinerea picioarelor şi o bancă cu mânere în capătul opus, cu scopul de a menţine corpul orizontal deasupra solului.

La Sport-Mag, un magazin cu peste 10 ani de experienţă în retail-ul sportiv, vei găsi o gamă extrem de variată de bănci de fitness la preţuri accesibile. În magazinul online vei găsi produse de calitate şi branduri de renume precum: Body-Solid, InSPORTline, SPORTMANN şi Body Craft. Iată câteva din cele mai populare modele:

1. Banca multifuncţională XYLO XG-035

banca fitness
banca fitness (banca fitness)

Banca de fitness multifuncţionala XYLO este reglabilă şi poate fi folosită cu uşurinţă pentru exerciţii cu gantere şi halteră. Prezintă un cadru robust din oţel cu profil de 3.5 cm, asigură stabilitate ridicată, are o greutate de 21 kg şi se poate plia uşor. Banca de fitness are un spătar anatomic cu 8 poziţii, un suport pentru greutăţi şi halteră şi dispune de un mecanism pentru ridicări din gambă.

2. Banca de abdomene inSPORTline Ab Crunch

banca fitness
banca fitness (banca fitness)

Banca de abdomene Ab Crunch este un aparat cu dimensiuni mici (L 115 x l 61 x H 66 cm), are 12 poziţii ajustabile şi role moi pentru un antrenament confortabil. Cadrul este din oţel inoxidabil, iar căptuşeala este dublă matlasată DuraFirm. Banca de fitness suportă o greutate maximă a utilizatorului de 250 kg, o înălţime maximă de 190 cm iar greutatea este de 19 kg.

3. Banca reglabilă inSPORTline Vario

banca fitness
banca fitness (banca fitness)

Banca reglabilă Vario este concepută atât pentru exerciţii cu gantere şi halteră cât şi pentru dezvoltarea muşchilor abdominali. Structura este din oţel inoxidabil cu profile de oţel de 50x50 cm şi o grosime de 1.5 mm. Banca de fitness are dimensiuni reduse după asamblare de L 137, l40 şi H 61 cm şi suportă o greutate maximă de 100 kg.

4. Banca hiperextensii Body-Solid GRCH322

banca fitness
banca fitness (banca fitness)

Banca hiperextensii Body-Solid are structură din oţel, mânere largi învelite în spumă densă pentru un confort sporit iar baza largă pe care se aşează corpul elimină balansul.