(P) 7 motive pentru care ar trebui să porţi ceas

În zilele noastre este important să ţii cont de timp, indiferent de ceea ce faci. Ceasurile sunt prezente atât pe telefoanele mobile, cât şi pe alte dispozitive. Tocmai de aceea, apare întrebarea: mai are sens să port ceas? Când eşti implicat în afaceri, există câteva motive întemeiate pentru care ar trebui să porţi ceas.
Cartier
Cartier (Cartier)

Data viitoare când vrei să cumperi un ceas, ar trebui să ţii cont de următoarele aspecte.

În timp ce un ceas îţi poate fi de ajutor, până la urmă este un accesoriu ce pune accent pe stilul tău. Dacă ai un buget limitat, nu-i nevoie să faci un împrumut să-ţi cumperi un Cartier sau Rolex. Îţi prezentăm şapte motive pentru care ar trebui să porţi ceas:

1. Îţi oferă o notă de eleganţă

În cele mai multe companii şi situaţii sociale, există anumite beneficii pe care le obţii atunci când ai un stil elegant. Un ceas potrivit este un accesoriu perfect pentru a completa un costum şi o cravată. Cele mai bune opţiuni sunt un ceas cu brăţară metalică sau curea de calitate.

O regulă în acest sens este ca ceasul să aibă o carcasă metalică, pentru că se potriveşte foarte bine la un costum. Ceasurile de plastic, cauciuc sau compozit, sunt potrivite pentru sala de forţă, fitness, înot sau alte activităţi sportive.

2. Faci o impresie bună la interviu

În aceste situaţii chiar este important să laşi o impresie bună. Gestionarea timpului este importantă, pentru că vrei să fii sigur că punctezi toate aspectele în legătură cu locul de muncă pe care ţi-l doreşti. Astfel, îţi oferă ocazia să vezi cât este ceasul într-un mod subtil. Dacă te uiţi la ceas la telefon, persoana care îţi ia interviul poate crede că ai scos telefonul să verifici şi alte lucruri, precum email-ul. Astfel poţi ajunge să faci o impresie proastă.

3. Te poţi integra în locuri exclusiviste

În unele industrii, să porţi un ceas de calitate este o modalitate importantă prin care arăţi că faci parte dintr-o anumită categorie socială. De exemplu, unele persoane ce lucrează pe Wall Street, preferă să cumpere în cadrul licitaţiilor ceasuri Rolex clasice. O altă opţiune des întâlnită în lumea investitorilor este brand-ul Patek Philippe. Fie că eşti de acord sau nu, un ceas este văzut ca un simbol al statutului social. Ceasul pe care-l alegi va spune multe lucruri despre tine.

4. Calitatea este mai importantă

Când este vorba de ceasuri, calitatea modului în care este lucrat este cel mai important aspect. Tocmai de aceea preţurile pentru un astfel de ceas pot fi 100€, 500€ sau peste 1.000€ pentru un ceas. Merită să faci această investiţie pentru un ceas de calitate, mai ales unul care are un design clasic, al cărui aspect va fi mereu la modă.

În filmele sale din anii '60, James Bond a purtat ceasuri marca Rolex, iar acele modele încă sunt căutate în cadrul licitaţiilor.

5. Ceasurile sunt importante, mai ales în Europa

Conform unui articol publicat de Forbes, în unele ţări, faptul că porţi ceas arată că eşti o persoană serioasă în mediul de afaceri. Dacă începi să lucrezi pentru o companie europeană multinaţională, s-ar putea să fie nevoie să începi să porţi un ceas de calitate. Dacă nu eşti sigur ce să alegi, uită-te în jur la ceasurile pe care le poartă managerii şi alte persoane din top management. Bazându-te pe aceste observaţii, vei şti care este cea mai bună abordare în termeni de design.

6. Poartă ceasul potrivit, pentru ocazia potrivită

Poate că ai mai multe ceasuri pentru scopuri diferite. Maratoniştii, înotătorii şi alţi sportivi vor purta de cele mai multe ori ceasuri ce pot face faţă situaţiilor neprielnice, şi încă să funcţioneze. Dacă doreşti să participi la un eveniment de seară împreună cu persoane din mediul de afaceri, este normal să porţi un ceas elegant.

7. Fii flexibil

Sunt industrii care nu pun preţ pe ceasul pe care-l porţi. În Silicon Valley şi industria tech din California, este un lucru normal să porţi un ceas simplu precum un Timex sau Citizen. Într-o companie plină cu ingineri şi IT-işti, vei observa că un ceas precum Apple Watch este o alegere mai potrivită ce te va ajuta să te integrezi.

Ai o idee ce tip de ceas ţi-ai dori? Să aibă curea de piele sau brăţară metalică? Ce culoare să fie cadranul? Preferi stilul clasic doar cu orar şi minutar, sau să aibă şi câteva complicaţii cum ar fi dată, cronometru sau cronograf? Aceste detalii şi multe altele le poţi alege pe WatchShop.ro. Lucrează cu brand-uri de top, website-ul este uşor de navigat şi poţi ajunge uşor la tipul de ceas pe care îl cauţi. Pentru că ceasul tău nu măsoară doar timpul, ci exprimă o parte importantă a personalităţii tale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură