OUG, la orizont. Dragnea: Vom merge până la capăt cu "normalizarea" justiţiei şi destructurarea sistemului ocult

Statul paralel va fi zdrobit, iar legislaţia din justiţie va fi "normalizată", a fost mesajul ferm transmis de preşedintele PSD Liviu Dragnea, după Comitetul Executiv Naţional al partidului, lăsând să se înţeleagă că s-ar putea merge pe varianta ordonanţei de urgenţă pentru a-şi îndeplini obiectivele.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

PSD va duce până la capăt lupta împotriva statului paralel şi "normalizarea" legilor Justiţiei şi a Codurilor penale, a afirmat vineri seară, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlament, preşedintele social-democraţilor Liviu Dragnea, proaspăt condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive.

"În ceea ce priveşte poziţia mea. Am avut discuţia cu Comitetul Executiv cu cele două mandate pe masă, simbolic. Fiecare coleg şi-a exprimat liber părerea şi susţinerea şi mi-au cerut în unanimitate să nu am o abordare personală a acestei situaţii. Pentru că mai important decât mine sunt câteva lucruri. În primul rând stabilitatea ţării, în al doilea rând stabilitatea guvernării, îndeplinirea fiecărei prevederi din programul de guvernare care a început să producă efecte pozitive şi va produce în continuare şi stabilitatea partidului, pentru că riscul este uriaş, au spus ei, ca PSD-ul să se destructureze. De asemenea, au spus că nu putem să ezităm în a duce la capăt lupta pe care am început-o, pe de o parte de normalizare a legilor Justiţiei şi a Codurilor penale, iar pe de altă parte de destructurare a acestui sistem ocult. În aceste condiţii eu le-am spus că nu am nicio ezitare, am spus-o în faţa Congresului, am spus-o şi-n faţa a mii de oameni la miting că am de gând să merg până la capăt. Am ştiut atunci când am organizat minting-ul că acea manifestare va mări presiunea pe completul de judecată pentru că acel miting i-a speriat foarte tare. Mi-am dat seama că acel miting va contribui la condamnarea mea. Am văzut şi unii de la o anumită televiziune cum au ameninţat în direct chiar judecătorul care are opinie separată, spunându-i să-şi bage minţile în cap şi să meargă pe calea indicată că altfel nu ştie ce se întâmplă...", a declarat Dragnea.

Liderul PSD le-a transmis colegilor săi că obiectivele sale rămân aceleaşi, şi anume: "programul de guvernare să fie pus în practică şi va fi pus, iar statul paralel, aşa cum îl numim noi, să fie zdrobit, şi va fi zdrobit."

"Îmi cer iertare acum în faţa dumneavoastră şi în faţa celor care ne privesc, miilor de români care unii stau în puşcărie pe baza unui articol neconstituţional, alţii sunt târâţi în tribunale pe baza aceluiaşi articol sovietic, iar alţii sunt târâţi pe la DNA, şi mai sunt şi alte mii sau zeci de mii care nici nu ştiu că au dosare. Îmi cer iertare pentru că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului penal. Probabil că n-o să mă ierte. Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o, de a avea o abordare procedural corectă, în Parlament, s-a dovedit că a fost una greşită pentru că în Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea unei proceduri normale, dezbateri, adoptare şi promulgare. Orice lege, dacă-i vorba de fondul suveran de dezvoltare, dacă-i vorba de alte legi cu influenţă economică pozitivă sau socială, legile Justiţiei, toate sunt atacate, toate sunt retrimise, doar, doar să nu se mai pună în practică. Doar, doar până atunci reuşesc să dea Guvernul jos, reuşesc să distrugă PSD-ul şi majoritatea parlamentară. Decizia mea este foarte fermă. Rămân la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capăt şi le voi duce", a precizat Dragnea.

În acelaşi timp, preşedintele PSD a subliniat că rămâne şi în conducerea majorităţii parlamentare împreună cu preşedinte Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Nu va trece moţiunea de cenzură, în schimb, şi eu şi colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi şi mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem. Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţu, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei şi cei de aici şi cei din ţară le vom duce la capăt", a conchis Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne