Orban: Românii cinstiţi nu mai pot suporta aberaţiile anunţate zilnic de tripleta odioasă Dragnea– Tudose–Mişa

Guvernul Tudose trebuie să amâne până la calendele greceşti schimbările fiscale aberante şi să-l trimită pe ministrul de Finanţe să colecteze taxele pe ouăle din tigaie, a declarat ironic preşedintele PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Prim-ministrul Mihai Tudose şi ministrul Finanţelor Publice trebuie să plece imediat din funcţii pentru că au minţit că au avizul partenerilor sociali pentru schimbările fiscale anunţate, a transmis vineri, în cadrul unui comunicat de presă, liderul PNL Ludovic Orban.

"Românii cinstiţi şi oamenii de afaceri oneşti din această ţară nu mai pot suporta aberaţiile fiscale care sunt anunţate zi de zi de tripleta odioasă Dragnea – Tudose – Mişa. Aşa nu se mai poate, oamenii aud toată ziua tot felul de inepţii fiscale care nu rezolvă niciuna dintre problemele din România astăzi şi, dimpotrivă, nu fac altceva decât să compromită pe termen mediu şi lung dezvoltarea României", a precizat Orban.

În opinia preşedintelui PNL, guvernarea haotică PSD-istă a aruncat ţara într-o harababură fiscală care a reuşit să nemulţumească pe toată lumea, salariaţi, angajatori, sindicate, organizaţii patronale şi, în general, orice om de bun-simţ care nu înţelege cui foloseşte toată această tevatură.

"Cât de nepriceput sau prost să fii ca să distrugi toate avantajele unei creşteri economice şi să arunci în aer toate echilibrele bugetare ale ţării pentru ca, în final, să reuşeşti o contra-performanţă rară, să scazi nivelul de trai al românilor prin scumpiri şi taxe mai mari într-o perioadă de creştere economică?! Luaţi mâna de pe economie, domnilor de la PSD şi ALDE! Lăsaţi economia să crească!", a afirmat Orban.

Şeful PNL le-a transmis rivalilor săi politici că, dacă vor să nu dispară mii de firme în această ţară, să nu distrugă sute de mii de locuri de muncă, să scadă veniturile a mii de angajaţi din economia privată şi dacă mai vrem investiţii şi dezvoltare economică în România, trebuie să:

- Amâne pentru totdeauna, până la calendele greceşti, transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat;

- Reducă taxarea muncii prin reducerea contribuţiilor sociale de la 39,25% la 35%;

- Introducă posibilitatea de opţiune pentru impozitul de 1% pentru cifra de afaceri până într-un milion de euro;

- Reducă impozitul pe venit de la 16% la 10%;

- Renunţe la plata defalcată TVA;

- Adopte un mecanism predictibil, rezonabil şi sustenabil de majorare a salariului minim;

- Aplice responsabil Legea salarizării unitare din sistemul public.

"PNL este alături de angajaţii şi oamenii de afaceri din această ţară care sunt afectaţi şi agresaţi de schimbările fiscale anunţate de guvernarea Dragnea–Tudose. Eu şi colegii mei din PNL vom ataca cu toată puterea orice atentat al acestei guvernări la interesele mediului de afaceri şi a cetăţenilor contribuabili oneşti, de la opoziţie parlamentară, sesizări la Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului până la petiţii şi proteste în stradă. Domnilor de la PSD şi ALDE, chiar nu s-au întâlnit hoţii cu proştii în această ţară, opriţi experimentele fiscale pe banii noştri!", a conchis Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne