Orban: PSD - atitudine de dispreţ şi batjocură faţă de românii care îşi câştigă existenţa prin muncă cinstită

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

După un an cu creştere economică de 7%, PSD are o atitudine de dispreţ şi batjocură faţă de românii care îşi câştigă existenţa prin muncă cinstită, a acuzat marţi, pe pagina sa de Facebook, preşedintele PNL Ludovic Orban.

"În mediul privat, peste 50% dintre angajaţi nu au salariile brute mărite, astfel încât să aibă garanţia contractuală că salariul net nu va scădea faţă de cel de anul trecut. Majorarea artificială a salariului minim brut riscă să afecteze zeci de mii de companii care nu au resursele pentru a majora salariile. În administraţia centrală, creşterea promisă de 25% a salariului net se dovedeşte a fi doar o nouă minciună gogonată a guvernului PSD-ALDE. Iar în administraţia locală, pentru a putea menţine salariile nete de anul trecut, primăriile trebuie să crească bugetul alocat cheltuielilor de personal cu 21%, asta în condiţiile în care au fost literalmente jefuite de Guvern prin OUG 79 şi prin legea bugetului de stat", a declarat Orban.

Liderul PSD a subliniat că majoritatea primăriilor fie vor reduce salariile, fie vor da afară o parte dintre angajaţi.

"Asta este atitudinea PSD faţă de românii care îşi câştigă existenţa prin muncă cinstită, de dispreţ şi batjocură. Şi asta se întâmplă după un an cu o creştere economică de 7%...", a conchis Orban.