Orban: PSD, ALDE, UDMR nu mai acceptă ca vreun coleg de-al lor să fie nici măcar cercetat penal

Răspunsul majorităţii la solicitarea DNA în cazul Rovanei Plumb arată clar gregarismul caracteristic spiritului de clan mafiot, a opinat liderul liberalilor Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

O majoritate parlamentară nocivă, condusă de lideri certaţi cu legea, ia decizii împotriva interesului general al României, a tras un semnal de alarmă marţi, în urma votului dat de Camera Deputaţilor în cazul Rovanei Plumb, preşedintele PNL Ludovic Orban.

"Deputaţii PSD, ALDE, UDMR nu mai acceptă ca vreun coleg de-al lor să fie nici măcar cercetat penal. Orice demers al justiţiei este blocat în Parlament, care se substituie celor abilitaţi de Constituţie şi de lege să decidă dacă cineva este sau nu vinovat. Unul dintre puţinele puncte negative rămase în rapoartele din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) este tocmai împiedicarea de către majoritatea parlamentară a derulării anchetelor penale. Şi exact asta face în continuare coaliţia anti-justiţie. Adică ne condamnă pe toţi românii la menţinerea acestui statut deloc onorant pentru noi", a declarat Orban.

Liderul PNL a remarcat că DNA nu a cerut nici reţinere, nici arestare preventivă, nici sechestru, ci doar să poată derula ancheta penală în cazul Rovanei Plumb, acuzată de complicitate la abuz în serviciu în dosarul Belina.

"Răspunsul majorităţii arată clar gregarismul caracteristic spiritului de clan mafiot. Cred că oamenii trebuie să facă diferenţă între noi, care am votat sistematic, la vedere, toate solicitările justiţiei şi cei care le blochează constant. Dacă nu se mai doreşte un Parlament dominat de frăţia corupţilor este necesară prezenţă la vot şi acordarea votului către cei corecţi", a subliniat Orban.