Orban: Pesediştii sunt comunişti, nu socialişti. Avem de-a face cu o bandă de hoţi şi de ţepari

Situaţia politică din ţara este extrem de gravă. Avem de-a face cu o bandă de hoţi, de incompetenţi, ţepari, oameni certaţi cu bunul simţ, certaţi cu legea, care nu înţeleg democraţia, a acuzat preşedintele PNL Ludovic Orban, făcând referire la rivalii săi din PSD.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Social-democraţii sunt comunişti, nu sunt socialişti, ei admiră modelul din Basarabia în care Vladimir Plahotniuc şi-a pus la punct acest sistem după care înfrânge rezistenţa oricărui om liber care are altă opţiune politică alta decât pentru el, a declarat sâmbătă, la Consiliul Naţional al PNL, liderul liberalilor Ludovic Orban.

"Situaţia politică o consider extrem de gravă. Avem de-a face cu o bandă de hoţi, de incompetenţi, ţepari, oameni certaţi cu bunul simţ, certaţi cu legea, care nu înţeleg democraţia. Ei conduc astăzi România şi nu o conduc normal, ci aşa cum au fost obişnuiţi să o conducă, fie în perioada comunistă, oftează după fermele de partid sau după colhozuri, sunt obişnuiţi să taie şi să spânzure, să calce în picioare demnitatea oricărui individ, în general nu suportă să fie contrazişi şi oamenii liberi. De când este la putere PSD a suferit o metamorfoză totală. Astăzi le vedeţi adevărata faţă, ei sunt comunişti, nu sunt socialişti, ei nu suportă firmele private, ei nu suportă organizaţiile neguvernamentale, oameni liberi, mass-media care se exprimă liber, libertatea cuvântului, nu suportă să existe procurorii şi judecătorii care să îndrăznească să le facă dosare şi să-i condamne pentru furăciunile pe care le-au făcut în 27 de ani", a precizat Orban, citat de Agerpres.

Liderul PNL a atras atenţia că, înainte de campania electorală, şeful PSD, Liviu Dragnea, vota toate cererile justiţiei în Parlament, în timp ce astăzi "spune taman invers".

În acelaşi timp, preşedintele liberalilor a subliniat că, prin măsurile propuse de PSD, România a pierdut miliarde de euro, iar preţurile la combustibil au crescut.

"PSD se ocupă astăzi de o politizare agresivă a fiecărei instituţii publice. Orice instituţie publică pe care nu o controlează şi care îşi permite să exprime păreri îi deranjează. Atacurile sistematice împotriva BNR. Când l-am auzit pe Tudose că îl cheamă la ordine pe guvernatorul BNR ca să dea explicaţii de ce a crescut ROBOR nu mi-a venit să cred, ca şi cum guvernatorul ar fi avut vreo legătură cu creşterea ROBOR şi nu Guvernul acesta incompetent, ageamiu, care a luat toate aberaţiile de măsuri şi care a creat o stare de nervozitate şi de nelinişte în mediul privat şi de neîncredere în autorităţile statului român. Dobânzile nu au crescut ca urmare a politicilor BNR, ci au crescut din cauza prostiilor făcute de agiamii ăştia, de proştii satului", a punctat Orban.

Nu în ultimul rând, Orban a acuzat PSD şi de "agresiune împotriva sistemului de justiţie".

"Planul lor este clar: să numească procurorii şefi şi să încalce autonomia procurorilor de caz. Cred că PSD admiră de fapt modelul din Basarabia în care Plahotniuc şi-a pus la punct acest sistem după care înfrânge rezistenţa oricărui om liber care are altă opţiune politică alta decât pentru el", a afirmat Orban.

Mai mult, liderul PNL a susţinut că PSD vrea să-i "alunge" din România pe "românii educaţi", motivând că aceştia nu votează cu social-democraţii.