Orban: Dăncilă, o marionetă. Nu putem să lăsăm destinul naţiunii române pe mâna tribului de Teleorman

Propunerea PSD pentru funcţia de premier, Viorica Dăncilă, nu are nici experienţă, nici background profesional, nici anvergură politică, nici notorietate, nu va fi altceva decât o marionetă a tribului de Teleorman, a acuzat liderul PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PNL va solicita - în cadrul consultărilor de la Cotroceni - declanşarea alegerilor anticipate, în măsura în care acest lucru este posibil constituţional, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

"Astăzi am decis în Biroul Executiv al PNL poziţia delegaţiei care se va duce la Cotroceni. Răspunderea exclusivă pentru crizele politice permanente care au fost declanşate în România şi pentru guvernarea catastrofală, este a PSD. Obiectivul nostru este ca PSD să nu mai fie la guvernare. Am hotărât să nu participăm la nicio formulă de guvernare cu PSD. De asemenea, am hotărât să votăm împotriva oricărui Guvern care conţine în formula guvernamentală PSD. Am decis ca mandatul delegaţiei să fie solicitarea de alegeri anticipate, în măsura în care este posibil constituţional", a declarat Orban.

Liderul PNL a subliniat că partidul pe care îl reprezintă este pregătit să îşi asume răspunderea guvernării prin câştigarea alegerilor anticipate.

"De asemenea am hotărât ca în cazul în care nu se va lua o măsură favorabilă declanşării procedurilor de convocare a anticipatelor, am decis ca Partidul Naţional Liberal să nu refuze, în cazul în care i se solicită răspunderea de a forma o majoritate parlamentară care să sprijine un Guvern, evident fără PSD. Aceasta este decizia oficială a Biroului Executiv şi mandatul cu care delegaţia PNL se va duce la Cotroceni", a precizat Orban, care este dispus să îşi asume funcţia de premier în eventualitatea în care s-ar ajunge la un astfel de scenariu.

Întrebat dacă pregătesc liberalii un draft de program de guvernare, şeful PNL a replicat:

"Nu un draft, o reactualizare a programului de guvernare. De asemenea vrem să facem o evaluare finală, după cum bine ştiţi noi am adoptat în Biroul Executiv documentul cartea neagră a guvernării 2017, un an pierdut pentru România şi practic stabilim planul de comunicare, modul în care vom prezenta această analiză critică a guvernărilor dezastruoase ale PSD, modalitatea în care vom transmite către marele public concluziile noastre în urma analizei."

Întrebat dacă ceilalţi colegi din opoziţie, de exemplu USR, sunt de acord să îi susţină pe liberali, Orban a precizat că în mod sigur vor fi purtate discuţii pe această temă în perioada următoare.

"Mâine vom participa la consultările de la Cotroceni şi în funcţie de ce se va întâmpla acolo, vom lua toate deciziile care se impun", a adăugat Orban.

Cum i se pare propunerea PSD pentru funcţia de premier - Viorica Dăncilă?

"Chiar am pus pariu că va fi din Teleorman. Fie Carmen Dan, fie Viorica Dăncilă. După cum ştiţi, Viorica Dăncilă are rădăcini puternice în Judeţul Teleorman, Videle. Asta apropo de democraţia din PSD. Singura mea întrebare era dacă va fi Carmen Dan eroina debarcării premierului Tudose sau doamna Dăncilă. Nu are nici un argument care să susţină formularea acestei propuneri, nici experienţă, nici background profesional, nici anvergură politică, nici notorietate. Va fi din nou un premier care nu va fi altceva decât o marionetă, mai mult sau mai puţin docilă, de data asta, se pare, mai docilă a tribului de Teleorman. Oricum, credem că destinul naţiunii române trebuie hotărât de români, după ce s-a văzut clar că PSD-ul nu-i capabil să guverneze şi credem că nu mai putem să lăsăm destinul naţiunii române pe mâna tribului de Teleorman", a comentat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne