Orban dă de pământ cu Gâdea: "Pe Dragnea l-aţi întrebat despre implicarea băiatului său în afaceri cu porcii?"

Acuzat de Gâdea că a făcut un blat, din moment ce nu sare la gâtul procurorilor, care înaintea alegerilor locale i-au deschis dosar, Ludovic Orban i-a amintit lui Gâdea de diferenţa uriaşă între modul cum îl tratează pe el şi cel în care s-a purtat în emisiuni cu liderii PSD.
Mihai Gâdea
Mihai Gâdea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Invitat la Antena 3, Ludovic Orban l-a pus la punct pe Mihai Gâdea, după ce acesta l-a acuzat că a evitat să ia o poziţie dură contra procurorilor în emisiunea sa. Gâdea l-a acuzat pe liderul PNL de "blat", moment în care Orban i-a reproşat acestuia dublele standarde, amintindu-i că în timp ce lui îi reproşează lucruri, liderilor PSD le-a trecut cu vederea "bubele."

"Domnule Gâdea, dumneavoastră m-aţi chemat pe mine aici ca să mă certaţi?", a reacţionat Orban, adăugând: "Nu cred că aţi discutat cu domnul Tudose despre implicarea fiicei sale în afaceri din domeniul energiei sau despre angajarea sotiei sale într-o firmă care a avut contracte publice. Nu cred că l-aţi întrebat pe domnul Dragnea despre implicarea băiatului domniei sale în afaceri cu porcii sau în alte afaceri. Din câte ţin eu minte, în interviuri pe care le-aţi făcut cu ceilalţi lideri politici, v-aţi referit la chestiuni care afectează viaţa de zi cu zi a românilor, nu la chestiuni care afectează viaţa lor personală."

Redăm dialogul celor doi, publicat de hotnews

Dialog Mihai Gâdea - Ludovic Orban, în contextul discuţiei despre dosarul din instanţă al lui Ludovic Orban:

Gâdea: Pare că aţi făcut un blat, domnul Orban.

Orban: Un blat cu cine, domnul Gâdea?

Gâdea: Nu stiu, în condiţiile în care cineva vă scoate din cursa electorală nedrept, vă face un dosar nedrept.
Orban: Şi ce credeţi că aş putea să fac în situaţia asta, domnul Gâdea?

Gâdea: Mie mi se pare că dacă unui preşedinte de partid i se poate întâmpla asta, unui om simplu i se poate întâmpla să fie călcat în picioare aşa cum este în fiecare zi, iar cine nu răspunde în această ţară sunt cei care fac abuzuri. Iar dumneavoastră spuneţi că nu umblaţi după răzbunări. Dumneavoastră vă ascultaţi?

Orban: Nu cred că rolul unui om politic este acela de a se răfui cu procurorii.

Gâdea: Mi-e teamă că nu înţelegeţi subiectul. Despre dreptate e vorba, domnule Orban.

Orban: Domnule Gâdea, dumneavoastră m-aţi chemat pe mine aici ca să mă certaţi?

Gâdea: Da. Eu vă plătesc pe dumneavoastră.

Orban: Nu cred că aţi discutat cu domnul Tudose despre implicarea fiicei sale în afaceri din domeniul energiei sau despre angajarea soţiei sale într-o firmă care a avut contracte publice. Nu cred că l-aţi întrebat pe domnul Dragnea despre implicarea băiatului domniei sale în afaceri cu porcii sau în alte afaceri. Din câte ţin eu minte, în interviuri pe care le-aţi făcut cu ceilalţi lideri politici, v-aţi referit la chestiuni care afectează viaţa de zi cu zi a românilor, nu la chestiuni care afectează viaţa lor personală.

Gâdea: Sunteţi foarte simpatic.