Orban: Clanul Dragnea e pregătit să dea foc ţării. Acceptăm să captureze integral România, sau ne luptăm?

Deja tensiunea în societate este la un nivel îngrijorător iar declanşarea procedurii de demitere a preşedintelui riscă să ducă la o escaladare a tensiunilor în societate şi convulsii sociale. Mai mult, va afecta serios imaginea României în lume, susţine Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

"Clanul Dragnea e pregătit să dea foc ţării. Avem informaţii aproape certe că Dragnea va declanşa procedura de demitere a preşedintelui României în cursul săptămânii viitoare şi că este sprijinit în acest demers şi de Tăriceanu şi de acoliţii săi", a declarat, joi, liderul PNL, Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Potrivit preşedintelui PNL, obiectivele demarării procedurii de demitere sunt controlul asupra serviciilor de informaţii, promulgarea legilor Justiţiei şi a Codului penal şi de procedură penală "în formula anti Justiţie pregătită de majoritatea guvernamentală."

"Disperarea lui Dragnea îl face să apeleze la o măsură extremă şi din dorinţa de a pune o presiune suplimentară asupra completului care urmează să pronunţe sentinţa în dosarul său", a mai opinat Orban.

Potrivit liderului PNL, o astfel de decizie politică riscă să creeze o criză fără precedent în România, să declanşeze convulsii sociale.

"Deja tensiunea în societate este la un nivel îngrijorător iar declanşarea procedurii de demitere a preşedintelui riscă să ducă la o escaladare a tensiunilor în societate şi convulsii sociale despre ale căror rezultate nimeni nu poate avea o predicţie. Această criză va afecta grav imaginea României în lume. Şi aşa acţiunea anti europeană împotriva democraţiei, independenţei justiţiei, normelor care stau la baza funcţionării statului de drept au creat o imagine extrem de negativă despre România în ţările UE şi în general în partenerii noştri euroatlantici", a declarat Orban.

"PNL atrage atenţia fiecărui român că următoarele două săptămâni sunt decisive pentru drumul pe care va evolua România. Suntem în faţa unei alegeri decisive pentru România. Acceptăm ca clanul Dragnea să captureze integral România, sau ne luptăm pentru democraţie, pentru apartenenţa României la spaţiul euroatlantic, apărarea valorilor şi principiilor care stau la baza democraţiei, economiei de Piaţă?

PNL este hotărât să se bată pentru democraţie, pentru apărarea preşedintelui României şi a votului dat de români când l-au ales pe Iohannis, de asemenea, suntem pregătiţi să ne luptăm pentru a menţine România în UE, în rândul naţiunilor respectate", a mai precizat liderul PNL.

Orban a subliniat că obiectivele procedurii de demitere sunt: controlul asupra parchetelor, a serviciilor de informaţii şi promulgarea legilor Justiţiei şi a Codurilor penale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne