Orban: Cei care guvernează nu au interesul să se dezvolte economic România

România are, după 6 luni de guvernare PSD, un deficit bugetar de 6,2 miliarde, necaracteristic, în timp ce investiţiile bugetare sunt la cel mai de jos nivel din ultimii zece ani, acuză Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Actualul guvern "distribuie resurse pe care nu le are", a acuzat sâmbătă liderul PNL, Ludovic Orban, care şi-a manifestat, totodată, îngrijorarea faţă de creşterea gradului de îndatorare a României.

"Ceea ce reproşez acestui guvern este că rămâne cu aceeaşi mentalitate, şi anume, aceea de a distribui resurse pe care nu le are în loc să pună la cale o politică economică care să asigure cu adevărat dezvoltare. Uitaţi-vă ce se întâmplă! Gradul de îndatorare a crescut în şase luni cu două puncte procentuale. Înseamnă aproape patru miliarde de euro datorii în plus, iar ritmul de creditare este îngrozitor de mare, pentru că nu este resursă financiară pentru a face plăţile pe care ei le-au generat prin legile pe care le-au adoptat. Există, la primele şase luni, un deficit bugetar de 6,2 miliarde, necaracteristic", a susţinut Orban.

Preşedintele PNL a mai avertizat că investiţiile publice din ultima jumătate de an sunt cele mai mici din ultimul deceniu şi a opinat că "cei care guvernează astăzi România nu au interesul să se dezvolte economic România" pentru a-şi ţine electoratul captiv.

"Din zece ani de zile este nivelul cel mai mic de investiţii publice care a existat. S-au investit şase miliarde în şase luni. Este jenant, în condiţiile în care România are, în primul rând, nevoia de dezvoltare a infrastructurii", a precizat Ludovic Orban, în opinia căruia, stânga actuală este "anti-dezvoltare" şi "împotriva creşterii economice".
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne