Orban: Carmen Dan şi şeful IGP, demisia! În plină criză, Dragnea e prin Moldova căutând adepţi să dea jos Guvernul

Deşi suntem în plină criză guvernamentală în urma scandalului declanşat de pedofilul din lift, preşedintele PSD Liviu Dragnea, în loc să se implice în soluţionarea situaţiei, se plimbă în Moldova încercând să mai câştige adepţi, probabil pentru o nouă demitere a Guvernului, a acuzat liderul PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

PNL solicită demisia şefului Inspectoratului General al Poliţiei şi cere premierului demararea procedurilor de demitere a ministrului de Interne, în caz contrar, Mihai Tudose trebuie să plece din funcţie, a transmis joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Ludovic Orban.

"Este incredibil ce a putut să facă PSD într-un an de zile. La ora actuală în loc să se ocupe de guvernarea ţării, coaliţia majoritară PSD-ALDE-UDMR are cu totul şi cu totul alte activităţi. Asistăm la o răfuială între clanuri în stil mafiot, în bătaia pentru controlul unor instituţii publice, pentru controlul unor pârghii politice şi nicidecum o activitate în beneficiul cetăţeanului. În timp ce creşte preţul la gaze, în timp ce leul o ia la vale, în timp ce salariile nu numai că nu cresc, ci multe dintre ele scad, în timp ce rata inflaţiei tinde spre 4%, în timp ce imaginea României se prăbuşeşte în plan extern datorită guvernării catastrofale a PSD, doi miliţieni, mă refer la Dragnea de Teleorman şi la Dragnea de Brăila, se răfuiesc pentru controlul Ministerului de Interne, aşa cum a făcut întotdeauna PSD, care a considerat Ministerul de Interne perla coroanei", a declarat Orban.

În opinia liderului PNL, la ora actuală cetăţeanul român este în pericol, din moment ce instituţia care trebuie să aibă grijă de viaţa, de siguranţă, de proprietatea cetăţenilor, la ora actuală nu mai este condusă.

"Nimeni nu mai are o autoritate în momentul de faţă asupra Poliţiei Române. Nu poate să aibă autoritate un şef al IGP-ului, care a fost propus de ministru de Interne spre revocare, nu poate să aibă autoritate asupra Poliţiei şi în general asupra Ministerului de Interne, un ministru de Interne care a propus revocarea şefului IGP şi a fost refuzat de primul-ministru. În mod clar nu poate să aibă niciun fel de autoritate asupra Poliţiei şi asupra Ministerului de Interne, un premier care nu este ascultat de ministrul de Interne şi care plânge pe la televizor că nu mai vrea să mai lucreze cu acest ministru de Interne. Este tot mai clar că PSD nu este capabil să guverneze. Uitaţi-vă, Dragnea, preşedintele partidului de guvernământ, în loc să se implice în soluţionarea acestei crize guvernamentale, se plimbă în Moldova încercând să mai câştige adepţi, probabil pentru o nouă demitere a Guvernului, că la altceva nici nu stau să mă gândesc", a continuat Orban.

Potrivit şefului PNL, în orice ţară civilizată din lumea asta, un ministru de Interne care ar fi fost refuzat de premier în propunerea şefului Inspectoratului General de Poliţie, şi-ar fi dat demisia.

"PNL solicită demisia atât a şefului IGP, care este evident că trebuie să plătească pentru faptul că a menţinut subordonaţi care au tolerat existenţa în Poliţie nu numai a cazului pedofilului, ci şi a multor alte cazuri care au ieşit la iveală. De asemenea, solicităm în mod imperativ demisia ministrului de Interne, pentru că nu este posibil să conduci o instituţie atâta timp cât omul pe care îl propui în fruntea Inspectoratului General al Poliţiei nu îţi e acceptat de premier. Nu în ultimul rând, îi solicităm premierului Tudose să nu mai plângă pe la televizor, în studiourile unor televiziuni prietene care nu îi pun nicio întrebare incomodă şi pur şi simplu să iniţieze procedura de demitere din funcţie a ministrului de Interne, iar dacă nu face nici lucrul acesta să plece acasă", a precizat Orban.