Orban: Aştept să înceteze campania asta mizerabilă care este dusă împotriva luptei anti-corupţie

Se poate remarca o campanie vizibilă împotriva DNA şi a independenţei justiţiei prin propuneri legislative menite să le ofere linişte protagoniştilor şi să nu mai fie deranjaţi de nimeni pentru modul în care girează funcţiile publice, a atras atenţia liderul PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Campania "mizerabilă" care este dusă împotriva luptei anti-corupţie tocmai de oameni care au probleme reale atât cu DNA cât şi în instanţă trebuie să înceteze, a transmis luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Ludovic Orban.

"Faptul că am spus că nu văd niciun temei de revocare a procurorului şef DNA, nu înseamnă că sunt de acord ca anumiţi procurori să comită abuzuri, dimpotrivă, ştiţi foarte bine că atunci când au apărut astfel de cazuri am spus că este în interesul DNA şi în interesul percepţiei generale a activităţii DNA ca procurorii care în mod evident au săvârşit abuzuri să dispară din instituţii", a declarat Orban.

Întrebat dacă e sigur că şefa DNA nu a ştiut de acele presupuse ilegalităţi comise de procurori, liderul PNL a replicat:

"În cazul meu, procurorul care mi-a întocmit dosarul nu mai este în DNA, în privinţa domnului Negulescu este scos din magistratură, acum sunt tot felul de ciorbe reîncălzite care se servesc seară de seară pe anumite canale media. Există Constituţie, există lege, există Consiliul Superior al Magistraturii, există Inspecţie Judiciară, am auzit că Inspecţia Judiciară a efectuat cercetări în ceea ce priveşte activitatea DNA. Deciziile se iau în baza acestor entităţi. Nu sunt adeptul tele-justiţiei, nu sunt adeptul oamenilor politici care toată ziua vorbesc la televizor despre dosare, despre cazuri care se află în instanţă, nu sunt de acord ca de fiecare dată în mod sistematic să fie difuzate jumătăţi de adevăruri sau neadevăruri care sunt legate de diferite chestiuni care se află pe rolul dosarelor sau pe rolul instanţelor de judecată."

În context, Orban s-a referit la fostul deputat PSD Vlad Cosma, protagonistul celui mai nou scandal din presă.

"În loc să apeleze la tele-justiţie şi să îl reîncălzească pe domnul Negulescu care nu mai este în Magistratură ar trebui să se ducă să se apere în faţa instanţei că este în faza de recurs, în loc să se ducă le televizor şi să arunce cu pietre pe diferite teme care nu sunt relevante în materie de pronunţare a Instanţelor de Judecată. (...) Dacă cineva este nemulţumit poate să sesizeze Inspecţia Judiciară, iar Inspecţia Judiciară poate să efectueze o anchetă şi să propună măsuri către CSM. Aceasta este calea normală şi legală, nu mi se pare normal ca toată ziua să ieşi pe sticlă să dai cu pietre într-o instituţie", a precizat Orban.

Întrebat dacă aşteatpă şi el raportul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şeful PNL a replicat:

"Eu nu aştept nimic. Eu aştept ca în România să înceteze campania asta mizerabilă care este dusă împotriva luptei anti-corupţie, dusă tocmai de oameni care mulţi dintre ei au probleme reale atât cu DNA cât şi în instanţă. Eu cred că asupra instituţiilor din zona sistemului de justiţie trebuie să se pronunţe acele entităţi care sunt investite de Constituţie şi de legile ţării."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne