Orădenii care le-au mulţumit judecătorilor ce se opun modificării legilor Justiţiei, sancţionaţi de poliţie

Orădenii ieşiţi paşnic în stradă, doar pentru a le mulţumi public magistraţilor care le-au cerut premierului şi ministrului Tudorel Toader să retragă proiectul de modificare a legilor Justiţiei, s-au trezit legitimaţi şi "avertizaţi" de poliţie că vor fi amendaţi cu sume consistente dacă "recidivează."
Protest
Protest (Epoch Times)

Reprezentanţii Asociaţiei Oradea Civică prezenţi miercuri în faţa Palatului Justiţiei din urbea lor, pentru a le mulţumi celor peste 3.500 de judecători şi procurori care au cerut retragerea proiectului de modificare a legilor Justiţiei, au fost legitimaţi de poliţişti şi sancţionaţi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, pe motiv că ar fi desfăşurat un... protest neautorizat, anunţă ebihoreanul.ro.

"Noi am afişat doar un mesaj de mulţumire, nu am ocupat nici carosabilul, ca să fi împiedicat circulaţia maşinilor, nici trotuarul, ca să se spună că am încurcat deplasarea pietonilor, dar am primit avertisment, cu menţiunea că „data viitoare” vom fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 10.000 lei”, a declarat Cosmin Bursaşiu, membru al asociaţiei Oradea Civică, pentru ebihoreanul.

De altfel, cei şapte membri ai ONG-ului nici măcar nu au scandat vreo lozincă, ci au stat în faţa Palatului de Justiţie fără să strige şi fără să „tulbure” în orice alt fel liniştea şi ordinea publică, precizează sursa citată.

„Nu ştiu dacă vom contesta sancţiunea, pentru că deocamdată este un avertisment, nu prea avem timp şi bani să umblăm prin tribunale ca să ne judecăm cu Poliţia. Ne îngrijorează, însă, că un gest ca al nostru poate fi interpretat ca fiind o încălcare a legii”, a adăugat un alt membru al asociaţiei, Cristian Klapan.

Reamintim că astăzi, în Capitală şi în mai multe oraşe ale ţării, cetăţenii, mobilizaţi de 32 de organizaţii din societatea civilă, au ieşit în faţa tribunalelor din localităţile lor, pentru a le mulţumi magistraţilor care au cerut respingerea modificărilor legilor Justiţiei elaborate de ministrul Tudorel Toader, căci, spun ei, respectivele modificări ar fi dus la politizarea Justiţiei şi îndreptarea către totalitarism. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne