Opt persoane înjunghiate în oraşul siberian Surgut

Opt persoane au fost rănite de un bărbat înarmat cu un cuţit în oraşul siberian Surgut, conform agenţiilor ruse de ştiri.
Un ofiţer rus de poliţie stă deasupra unui bărbat implicat în înjunghierea mai multor persoane în oraşul Surgut din Siberia.
Un ofiţer rus de poliţie stă deasupra unui bărbat implicat în înjunghierea mai multor persoane în oraşul Surgut din Siberia. (Captură YouTube)

„Un bărbat alerga pe străzile principale şi a înjunghiat mai multe persoane”, a raportat TASS, citându-l pe purtătorul de cuvânt al biroului local al comitetului rus de aplicare a legii.

Suspectul a fost împuşcat fatal de poliţie.

În cadrul atacului său, desfăşurat sâmbătă în jurul orei locale 11:20 a.m., bărbatul a rănit opt persoane, a precizat Comitetul rus de Investigaţii, care investighează crimele majore.

O purtătoare de cuvânt a Comitetului a precizat pentru Reuters că acesta investighează cazul, fără a comenta dacă incidentul are legătură cu terorismul.

Surgut se află la 2.100 km nord-est de Moscova, în regiunea bogată în petrol Khanti-Mansi.

Patru dintre răniţi se află în stare gravă, a afirmat agenţia rusă de ştiri TASS, citându-l pe Vladislav Nigmatulin, oficial al departamentului regional al sănătăţii. Guvernul regiunii Khanti-Mansi a precizat că atacatorul nu a fost identificat.

Incidentul din Surgut a avut loc după ce un cetăţean marocan de 18 ani a fost arestat în Finlanda, fiind suspectat de uciderea a două persoane într-un atac cu cuţitul desfăşurat vineri în oraşul Turku.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe