Opoziţia se revoltă: În Piaţa Victoriei au avut loc scene de violenţă cu o brutalitate excesivă din partea Jandarmeriei

Folosirea forţei împotriva manifestanţilor paşnici este un abuz specific regimului autoritar Dragnea–Tăriceanu care trebuie să înceteze, a transmis purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.
Protest
Protest (Captura)

Toţi cei care au luat parte la abuzuri sau au săvârşit fapte de violenţă împotriva persoanelor care protestau paşnic aseară în Piaţa Victoriei trebuie să răspundă, a afirmat joi, în cadrul unui comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

"Alături de mulţi colegi liberali, am asistat aseară în Piaţa Victoriei din Bucureşti la scene de violenţă cu o brutalitate excesivă din partea forţelor de ordine împotriva manifestanţilor care protestau contra guvernului de marionete al lui Dragnea şi Tăriceanu. Apucăturile miliţieneşti de sorginte sovietică ale unor politicieni care sunt disperaţi să scape de puşcărie riscă să arunce ţara într-un conflict social violent. Îi avertizăm public pe cei care guvernează ţara să înceteze cu acţiunile iresponsabile de folosire abuzivă a forţei împotriva unor manifestanţi paşnici cu scopul deliberat de provocare a unor confruntări sociale", a declarat Ionel Dancă.

Potrivit liberalului, nu este prima dată în cele aproape trei decenii de la Revoluţia din 1989 când românii ies în stradă, protestează, iau atitudine şi apără democraţia împotriva acţiunilor totalitare bolşevice ale neo-comuniştilor de ieri şi de azi din PSD.

"Sunt convins că dispozitivul forţelor de ordine pregătit de marionetele lui Dragnea şi Tăriceanu pentru înăbuşirea protestelor democratice prin escaladarea violenţelor este o ultimă răbufnire a unui regim politic retrograd anti-democratic care îşi trăieşte ultimele clipe. Acum ori niciodată, aceşti politicieni certaţi cu legea trebuie să înţeleagă că votul primit de la români nu le permite să facă orice, să calce în picioare tot ce înseamnă principii şi valori democratice pentru a scăpa de dosarele lor penale. Cerem demisia imediată a celor care au pus aseară forţele de ordine în dispozitivul de atac împreună cu cea a analfabeţilor funcţional din guvernul României care au autorizat aceste acţiuni în forţă. Toţi cei care, în mod direct sau indirect, au luat parte la abuzuri sau au săvârşit fapte de violenţă împotriva persoanelor care protestau paşnic aseară în Piaţa Victoriei trebuie să răspundă în faţa Legii", a subliniat Ionel Dancă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne