Operaţiune de salvare în Marea Neagră - imigranţii folosesc acum o nouă rută

Paza de coastă a României a salvat peste 150 de imigranţi dintr-o ambarcaţiune cu probleme în Marea Neagră, în cadrul unei operaţiuni care evidenţiază formarea unei noi rute pentru imigranţii care încearcă să ajungă în vestul Europei.
Un grup de imigranţi se pregăteşte să se îmbarce în autobuze la un centru de refugiaţi din portul Midia, în apropiere de staţiunea Năvodari, 13 septembrie 2017.
Un grup de imigranţi se pregăteşte să se îmbarce în autobuze la un centru de refugiaţi din portul Midia, în apropiere de staţiunea Năvodari, 13 septembrie 2017. (Daniel Mihăilescu/AFP/Getty Images)

Cristian Cicu, comandant adjunct al Pazei de Coastă, a declarat că nava ruginită a fost remorcată până în portul Midia de la Marea Neagră, în zorii zilei de miercuri.

O numărătoare iniţială a arătat că 153 de persoane se aflau la bord, dintre care 53 erau copii.

Autorităţile au aflat de nava plină cu imigranţi în 12 septembrie când aceasta, aflându-se în afara apelor teritoriale româneşti, a trimis un semnal de urgenţă.

Valurile mari şi vânturile puternice au stânjenit eforturile de salvare în largul mării, înainte ca nava să fie remorcată până în port.

Imigranţii încearcă tot mai mult să traverseze Marea Neagră din Turcia pentru a ajunge în România.

În timpul weekendului trecut, forţele pazei de coastă din România şi Bulgaria au interceptat două ambarcaţiuni în Marea Neagră, care aveau la bord 217 imigranţi suspectaţi că ar fi urmărit să pătrundă ilegal în România.

În 3 septembrie, paza de coastă a României a oprit o ambarcaţiune de pescuit care transporta 87 de imigranţi către ţărmul românesc.

De asemenea, paza de coastă a oprit o ambarcaţiune de pescuit în luna august, care avea la bord 70 de imigranţi suspectaţi că ar fi dorit, de asemenea, să pătrundă ilegal în România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe