Oligarhul Plahotniuc are şi a treia cetăţenie, cea rusă?

Vlad Plahotniuc, oligarhul care a pornit toată nebunia de la Chişinău, se pare că este şi cetăţean rus.
Plahotniuc are şi a treia cetăţenie, cea rusă?
Plahotniuc are şi a treia cetăţenie, cea rusă? (ionitas.ro)

Sorin Ioniţă, preşedintele de la Expert Forum, a publicat un document pe blogul său personal din care reiese că oligarhul Vlad Plahotniuc are nu numai cetăţenie moldovenească şi românească, ci şi rusă.

„Se ştia că omul din cauza căruia a pornit toată nebunia de zilele astea, oligarhul Vlad Plahotniuc, are cetăţenie dublă, moldovenească şi românească. Ba chiar se ştia că le are un pic pe lângă lege (cea moldovenească), deoarece le are pe nume diferite, ceea ce nu-i chiar în regulă: Plahotniuc la ei, Ulinici la noi, vezi aici. Ce nu s-a discutat este că ar avea şi a treia cetăţenie – şi nu una oarecare, ci pe cea a Federaţiei Ruse.

Vezi aici un registru de paşapoarte de la Moscova în care apar datele personale şi numărul paşaportului, cu menţiunea că ar fi al doilea. Al doilea paşaport rusesc, adică. Câte or mai fi? Datele personale corespund. Oare acesta e motivul pentru care autorităţile române ezită să intervină mai energic în cazul acestui cetăţean român, care a făcut tot felul de învârteli în România, deci ar fi perfect eligibil pentru un interviu mai serios când are drum pe la noi?

Şi apropo, omul acesta a mai venit prin România din toamna lui 2014, când a făcut celebra vizită de partid cu toată echipa lui la sediul PSD, ca să planifice campania electorală comună cu Ponta? Sau n-a mai venit?”, scrie Sorin Ioniţă pe blogul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe