Olguţa Vasilescu, somată să-şi dea demisia: "Trebuie să plătească factura pentru Legea salarizării"

Luna februarie a adus factura pentru Legea salarizării, o lege a cărei autoare de facto este ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, care ar trebui acum să plătească cu demisia dezastrul creat, consideră Uniunea Salvaţi România.
Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii si Justitiei Sociale),
Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii si Justitiei Sociale), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul PSD al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, trebuie să-şi dea demisia din funcţie pentru inechităţile produse de Legea salarizării, a solicitat marţi, în cadrul unui comunicat de presă, partidul Uniunea Salvaţi România.

"Luna februarie a adus factura pentru Legea salarizării, o lege a cărei autoare de facto este Lia Olguţa Vasilescu. Legea a fost însă adoptată fără calcule şi analize fundamentate, deoarece Ministerul Muncii nu ştie nici câţi angajaţi sunt în sectorul bugetar şi nici ce salarii au. În aceste condiţiile, inechităţile pe care le semnalează în aceste zile sindicatele şi patronatele nu sunt deloc surprinzătoare", a declarat preşedintele USR Dan Barna.

Potrivit USR, Olguţa Vasilescu a refuzat să organizeze o dezbatere reală pe acest proiect atât de important, care necesita un acord între sindicate şi patronate, precum şi între toate partidele parlamentare.

"De altfel, ministrul Muncii nu şi-a asumat această lege şi a pasat responsabilitatea Parlamentului, unde proiectul a fost dezbătut în procedură de urgenţă. Este inacceptabil că ministrul Muncii susţine astăzi că reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor nu s-au plâns până în prezent de prevederile discriminatorii din Legea salarizării şi nu au semnalat că vor scădea salariile pentru anumite categorii de bugetari, cum ar fi grefierii sau angajaţii IT din sistemul judiciar. În loc să se aşeze în sfârşit la masa dezbaterilor şi a negocierilor, doamna Lia Olguţa Vasilescu a început un război al declaraţiilor cu sindicatele şi patronatele care va avea consecinţe asupra întregii pieţe a muncii", transmite USR.

Partidul înfiinţat de Nicuşor Dan susţine că parlamentarii săi au fost singurii care au votat împotriva legii salarizării unitare în iunie pentru că era prost concepută şi nu avea simulări pentru toate categoriile ocupaţionale.

"Am avertizat atunci că această lege va agrava inechităţile din sistem, în loc să le rezolve. Problemele cauzate de Legea salarizării au fost agravate de Ordonanţa de urgenţă 79 cunoscută ca revoluţia fiscală. Această ordonanţă, care include mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat, a detonat bomba salarizării, atât în sectorul bugetar, cât şi în cel privat. Partidele de la guvernare, PSD şi ALDE, trebuie să răspundă pentru tot acest haos. În decembrie anul trecut, OUG 79 a ajuns în Parlament şi a fost adoptată de Senat, dar nu a înaintat în Camera Deputaţilor pentru că Dragnea a pus legile justiţiei, de care are nevoie pentru a scăpa de dosare, înainte bunăstării oamenilor şi a echităţii salarizării. Parlamentarii USR vor propune amendamente la OUG 79 astfel încât să corecteze măsurile inconştiente adoptate de PSD-ALDE", a punctat USR.