Olguţa Vasilescu, către Iohannis: În discuţii private avem aceeaşi abordare. Nu-i aşa, domnule preşedinte?

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, s-a arătat deranjată de declaraţiile făcute de preşedintele Klaus Iohannis în privinţa problemelor ridicate de noua lege a salarizării şi a discuţiilor de la Cotroceni care au avut loc pe această temă.
Olguţa Vasilescu
Olguţa Vasilescu (Epoch Times România)

Discuţiile de la Cotroceni pe tema legii salarizării - act normativ ce a scos în stradă valuri de bugetari nemulţumiţi - n-au decurs aşa cum susţine preşedintele Klaus Iohannis, a declarat, pe pagina sa de socializare, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

"Klaus Johannis despre legea salarizării şi discuţiile, de la Cotroceni, la care am participat împreună cu premierul Dăncilă: “E adevărat că, cel puţin în public, avem abordări diferite”. Exact! În discuţii private avem aceeaşi abordare. Nu-i aşa, domnule preşedinte? De ce nu prezentaţi Stenograma discuţiei de la Cotroceni? Să se vadă exact cât de “diferit” gândim vis-a-vis de solicitările sindicale şi de corectitudinea legii... Mă gândesc că, dacă tot ne certaţi, poate e bine să ştie toată lumea cum vorbim public şi cum în privat. Unii dintre noi...", a scris Olguţa Vasilescu.

Reacţia ministrului vine în contextul în care preşedintele a atras atenţia că lucrurile nu merg aşa cum trebuie, în ciuda declaraţiilor venite din partea guvernanţilor.

"În public avem opinii foarte diferite. Eu atrag atenţia că lucrurile nu merg aşa cum trebuie şi avem practic în fiecare zi pichetări, mişcări sindicale, iar guvernanţii se fac că nu văd nimic şi repetă aşa mecanic că totul este în regulă. Lucrurile nu sunt în regulă, dar este treaba Guvernului să vadă unde sunt cauzele acestor nemulţumiri şi să le corecteze", a afirmat Iohannis, citat de Agerpres.

Şeful statului a amintit de întâlnirea avută cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, pe tema salariilor din sistemul bugetar.

"Cred că am dat un semnal foarte clar la momentul respectiv. În chestiunea salariilor, lucrurile nu merg aşa cum ar trebui, sunt probleme, sunt numeroase probleme şi am rugat pe toată lumea implicată în proces să se apuce de treabă şi să îmbunătăţească şi cadrul, şi abordarea specifică", a precizat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne