Oazu Nantoi: Traian Băsescu este atras într-o cursă din care nu urmează unirea cu România, ci câştigul socialiştilor

Socialiştii au nevoie de un duşman în viitoarea campanie electorală şi acesta este, în opinia jurnalistului Vitalie Călugăreanu, România, iar cei care vor avea de câştigat în urma ciocnirilor dintre unionişti şi socialişti sunt democraţii.
Traian Băsescu la întâlniri cu cetăţenii din R. Moldova
Traian Băsescu la întâlniri cu cetăţenii din R. Moldova (facebook.com)

În contextul declarţiilor simbolice de unire a Basarabiei cu România, semnate de primarii a circa 14 localităţi din Republica Moldova, precum şi a celor 73 de contra-declaraţii „de condamnare a acţiunilor care vin să submineze independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării”, comentatorul politic Oazu Nantoi consideră că aceasta nu este decât aceeaşi greblă electorală pe care urmează să calce alegătorul moldovean în toamna anului curent la alegerile parlamentare.

Analistul şi-a argumentat opinia, amintind de convocarea Sfatului Ţării 2 la 27 martie 2016, eveniment urmat ulterior de vizita lui Igor Dodon la Comrat la 2 aprilie, unde a declarat că „piciorul jandarmului român nu va păşi pe pământul moldovenesc”, dând astfel startul campaniei sale electorale pentru prezidenţiale, iar ulterior graţie susţinerii Partidului Democrat şi a lui Plahotniuc personal a devenit aşa-zisul preşedinte al RM.

„Acum iarăşi vin alegerile, şi iarăşi trebuie aplicat acelaşi principiu divide et impera, iarăşi trebuie de antagonizat lumea cu nişte slogane false, astfel Igor Dodon şi-a început campania electorală, aşteaptă cât mai multe declaraţii ca să-şi mobilizeze electoratul. Nimeni nu vorbeşte despre faptul că RM este pe locul trei în lume privind exodul cetăţenilor, nici un bănuţ din acel miliard de dolari furat nu s-a întors în ţară, noi vom vorbi despre unire şi despre neunire”, a declarat Oazu Nantoi, în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21 din 7 februarie.

De aceeaşi părere este şi jurnalistul Deutsche Welle, Vitalie Călugăreanu, în opinia căruia socialiştii au nevoie de un duşman în viitoarea campanie electorală şi acesta este România, şi vor continua în lunile următoare să alimenteze această fobie şi ură faţă de România şi tot ce e românesc pe această palmă de pământ basarabean.

Mai mult decât atât, Nantoi consideră că după semnarea acestor declaraţii de unire adoptate la nivelul diferitor comune din Republica Moldova, urmează un singur lucru, „consolidarea electoratului anti-naţional, anti-statal, eu consider că statul în care sunt votaţi dodonii este unul condamnat şi oamenii care se lasă manipulaţi şi după 25 de ani de la destrămarea URSS, ei nu au şanse să devină cetăţeni, ei sunt homosovieticus. Traian Băsescu probabil este atras într-o cursă din care nu urmează unirea cu România, dar câştigul socialiştilor urmează neapărat”.

Călugareanu, a mai specificat că o altă forţă politică care are de câştigat de pe urma acestor ciocnici dintre unionişti şi socialişti este Partidul Democrat care vine cu lozinci că ei rezolvă.

În context, Nantoi a explicat că PD în parteneriat cu PSRM au iniţiat aşa-zisa reformă a sistemului electoral pentru a rămâne la putere indiferent de opţiunile alegătorului, iar asta se numeşte stat captiv sau uzurparea puterii în stat.

„Acum nu ne rămâne decât să vedem în ce măsură societatea noastră e capabilă, sau nu, să propună o alternativă şi unionismul declarativ din care rezultă doar consolidarea forţelor ghidate inclusiv de la Kremlin, nu poate fi considerat ca o alternativă, asta este realitatea. Codul electoral a fost modificat pentru ca cei care controlează ţara azi să rămână la putere şi după aşa-zisele alegeri indiferent de opţiunile alegătorilor”, a conchis Oazu Nantoi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe