O nouă explozie în sud-estul Turciei soldată cu 11 morţi şi zeci de răniţi

Continuă violenţele în sud-estul Turciei. Militanţii PKK sunt suspectaţi că ar fi detonat o maşină capcană într-un oraş din provincia Sirnak, omorând şi rănind zeci de persoane.
Secţie de poliţie distrusă de un atac cu bombă în oraşul Cizre, Turcia, 26 august 2016.
Secţie de poliţie distrusă de un atac cu bombă în oraşul Cizre, Turcia, 26 august 2016. (Captură Foto)

O explozie a lovit vineri un punct de control al poliţiei în oraşul Cizre, în sud-estul Turciei, provocând 11 morţi şi cel puţin 78 de răniţi.

Rebelii kurzi au detonat un vehicul încărcat cu explozibil la punctul de control, care se află situat la 50 metri de o secţie de poliţie, provocând pagube serioase, a raportat agenţia de ştiri Anadolu. Oraşul se află la graniţa cu Siria.

Preşedintele turc a condamnat atacul, susţinând ca astfel de atacuri doar vor consolida determinarea ţării sale în lupta împotriva militanţilor pe plan intern şi în străinătate.

Premierul Binali Yildirim a confirmat de asemenea numărul morţilor în acest atac, susţinând că a fost desfăşurat cu ajutorul unui camion încărcat cu explozibili.

Niciun grup nu şi-a asumat răspunderea pentru atac, dar agenţia de ştiri Anadolu a dat vina pe Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Militanţii PKK au desfăşurat o serie de atacuri cu maşini capcană asupra poliţiei şi armatei în ultimele luni.

Violenţele dintre PKK şi forţele de securitate turceşti au fost reluate anul trecut după prăbuşirea unui proces de pace fragil.

Săptămâna aceasta Turcia a trimis mai multe tancuri în Siria şi a avertizat o miliţie kurdă să se retragă din poziţiile de pe linia frontului, după ce luptătorii din opoziţia siriană şi pro-Ankara au capturat un oraş cheie de frontieră din mâinile grupului jihadist Statul Islamic.