O învăţătoare încurajează elevii să-i picteze rochia cu "ceea ce îi face fericiţi"

Copii
Copii (@thewearyteacher)

Haley Curfman este unul dintre acei învăţători speciali care, într-un sistem şcolar, nu consideră arta ca o opţiune, ea îşi învaţă elevii să se exprime artistic şi le încurajează creativitatea.

„În şcoala noastră - mărturiseşte Haley Curfman, o învăţătoare care predă copiilor din clasa a II-a la Blackwell Elementary School situată în Blackwell, Oklahoma (SUA) - nu avem cursuri de artă sau desen. Sistemul şcolar nu consideră arta ca o opţiune, dar eu cred că, ocazional, realizarea unui mic proiect de artă, care este atât distractiv cât şi de divertisment, este o modalitate simplă pentru ca învăţătorii să acopere acest deficit, iar pentru elevi este o modalitate foarte bună să-şi exprime creativitatea”.

Astfel că Haley a reuşit să găsească un spaţiu în orele de predare pentru a introduce activităţi care să încurajeze aceste activităţi pe care le consideră importante în educaţia copiilor.

Într-o zi, învăţătoarea a cumpărat o rochie albă, a dus-o în clasă şi şi-a încurajat elevii să deseneze pe ea tot ceea ce voiau, dar cu o regulă: să nu mâzgălească nimic. Iar rezultatul a fost uimitor.

(@thewearyteacher)

(@thewearyteacher)

Rezultatul a cucerit anul trecut juriului unui târg judeţean, care i-a acordat primul loc.

(@thewearyteacher)

(@thewearyteacher)

Pentru Haley Curfman, încurajarea creativităţii şi facilitarea exprimării artistice sunt fundamentale: "Cel puţin o dată pe săptămână încerc să fac ceva în clasa mea care să permită minţii lor creative să se exprime", afirmă aceasta.

Curfman este surprinsă şi recunoscătoare pentru impactul pe care iniţiativa sa a avut-o pe reţelele sociale. Acest lucru i-a permis să se întâlnească cu alţi profesori cu idei extraordinare, pe care le va folosi atunci când are nevoie de inspiraţie.

„În ceea ce-i priveşte pe elevii mei, sper că, încurajându-i să deseneze lucruri care îi fac fericiţi, ei vor găsi o cale să treacă prin lume având bunătatea ca busolă. De asemenea, atunci când ei văd că îmbrac rochia, se simt mândri de munca depusă. De multe ori, micile gesturi pot face diferenţa sau pot conduce pe cineva spre o viaţă mai prietenoasă", a explicat Haley Curfman.

(@thewearyteacher)

Pentru a le oferi ceva în schimb, Haley a cumpărat pentru toţi elevii, cu banii săi, tricouri pe care era imprimat cuvântul „bunătate“ şi i-a îndemnat să-şi scrie cuvinte amabile între ei.

Aceste tricouri le-au purtat în timpul „Săptămânii bunătăţii“ care se sărbătoreşte în şcoala lor în acest an.

Pe pagina Facebook numită "The Weary Teacher", Haley Curfman descrie momente din viaţa sa de când este învăţătoare. Această poveste a fost lansată în rubrica „Dragostea este ceea ce contează“ .