O idee perfectă pentru prânz - somon la cuptor cu spanac şi ciuperci

Somon cu spanac si ciuperci
Somon cu spanac si ciuperci (Maria Matyiku / Epoch Times)

Somonul la cuptor este suculent, fraged şi plin de arome. Servit alături de un spanac scăzut cu ciuperci, este perfect pentru o masă de prânz sau o cină gustoasă şi sănătoasă, ce nu necesită mult timp de pregătire.

Ingrediente:

500 g file de somon,
80 g unt,
200 g ciuperci feliate (proaspete sau decongelate),
500 g frunze de spanac proaspăt sau (250 g - congelat),
2 căţei de usturoi,
2-3 linguri ulei de măsline,
sucul de la o lămâie,
1/2 pahar de lapte cremă,
sare şi piper negru după gust

Modul de preparare:

Cuptorul se încălzeşte la 180C.

Se începe cu pregătirea fileurilor de peşte. Acestea se spală bine cu apă rece şi apoi se usucă. Peste bucăţile de somon se presară sare şi piper după care, se aşează într-un vas termorezistent lăsând cam un centimetru distanţă între felii. Deasupra fiecărei bucăţi de peste se pune un cubuleţ de unt. Somonul se acoperă şi se dă la cuptor aprox. 15 - 20 de minute, după care se scoate din cuptor, se stropeşte cu suc de lămâie şi se lasă deoparte vreo 2-3 minute.

Între timp, într-o tigaie se pun 2-3 linguri de ulei, se adaugă căţeii de usturoi daţi prin presă şi se lasă cam un minut, după care se adaugă ciupercile feliate. Se amestecă din când în când şi se lasă la foc mic până când apa lăsată de ciuperci scade.

În altă tigaie, se pune un cubuleţ de unt, apoi se adaugă frunzele de spanac. Se amestecă până când frunzele se înmoaie, scad şi încep să lase apă.

Peste spanac, se adaugă ciupercile sotate şi laptele cremă, cât şi restul de suc de lămâie. Se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă bine până când se omogenizează.

Înainte de servire, se iau câteva linguri de spanac cu ciuperci şi se pun deasupra bucăţilor de somon scoase din cuptor. Spanacul şi ciupercile ce rămân, se distribuie egal în farfurii. Vă dorim poftă bună!