O femeie are o experienţă la pragul dintre viaţă şi moarte, în urma căreia se vindecă de cancer

Anita Moorjani atribuie însănătoşirea şi recuperarea ei rapidă unei schimbări profunde în mintea şi inima sa. Experienţa ei este una dintre cele mai renumite experienţe la pragul dintre viaţă şi moarte.
.
. (Photos.com)

Universul este plin de mistere care schimbă cunoştinţele noastre actuale. În colecţia ''Dincolo de Ştiinţă'', Epoch Times adună poveşti despre aceste fenomene ciudate cu scopul de a stimula imaginaţia şi de a deschide posibilităţi necunoscute până acum. Sunt ele adevărate? Dumneavoastră decideţi.

Pe 2 februarie 2006, Anita Moorjani se afla în unitatea de terapie intensivă a unui spital din oraşul ei natal din Hong Kong. Era în comă. Ochii umflaţi erau închişi, respiraţia greoaie, ganglionii limfatici îi erau foarte măriţi, avea leziuni deschise peste tot pe piele, iar organele îi cedau. Corpul său fragil fusese distrus de Limfomul Hodgkin (formă de cancer a sistemului limfatic - n.r).

Pe 26 martie 2006 Anita dansa şi bea şampanie la o nuntă, iar în iulie 2006 primea un certificat medical imaculat.

Anita Moorjani atribuie însănătoşirea şi recuperarea ei rapidă, unei schimbări profunde în mintea şi inima ei. Experienţa acesteia este una dintre cele mai renumite experienţe la pragul dintre viaţă şi moarte (near-death experience/ NDE). La fel ca multe alte experienţe de acest fel, în timpul comei, ea a simţit că şi-a părăsit corpul.

În cartea sa, "Dying to Me Be", şi pe website-ul NDE Research Foundation, ea a relatat cu exactitate o conversaţie, între soţul său şi un medic, care a avut loc la aproximativ 12 m de locul unde era corpul ei. Nu a mai simţit dureri în corp şi a fost într-o altă dimensiune, unde era "cuprinsă de un sentiment profund de dragoste".

I s-a oferit posibilitatea de a alege să se întoarcă la viaţă sau să moară. "Am devenit conştientă de faptul că, dacă alegeam viaţa, corpul meu se va vindeca foarte repede. Aş fi putut vedea diferenţa în starea de sănătate nu în luni sau săptămâni, ci în zile!", a scris aceasta. Şi, într-adevăr, aşa s-a întâmplat după ce s-a trezit.

De asemenea, ea şi-a dat seama că frica a fost cauza cancerului, iar dragostea putea să îl vindece.

"Când oamenii urmează tratamente medicale, acestea alungă numai boala din corpul lor, dar nu şi din energia lor, astfel încât boala se întoarce", a afirmat Anita. "Am realizat că dacă mă întorceam, aş fi avut o energie foarte sănătoasă."

Am devenit conştientă de faptul că, dacă alegeam viaţa, corpul meu se va vindeca foarte repede. Aş putea să văd diferenţa în starea de sănătate nu luni sau săptămâni, ci în zile."

Peter Ko, MD, profesor asistent la Universitatea din California, a auzit despre recuperarea lui Moorjani şi a decis să investigheze, primind acces, cu permisiunea ei, la dosarele medicale ale acesteia. Rezumatul a ceea ce a găsit în aceste înregistrări este redat pe site-ul Anitei Moorjani.

El a concluzionat: "recuperarea ei a fost cu siguranţă remarcabilă. Bazat pe propria mea experienţă şi opiniile mai multor colegi, eu sunt în imposibilitatea de a atribui chimioterapiei recuperarea ei extraordinară".

Jeffrey Long, medic oncolog în Houma, Louisiana, studiază, de asemenea, experienţe la pragul dintre viaţă şi moarte şi a fondat siteul NDERF, unde Moorjani şi-a făcut publică experienţa prima dată.

Reacţia medicului la povestea Anitei este, de asemenea, postată pe site-ul acesteia: "Ca medic care tratează cancerul, eu sunt fascinat de recuperarea uluitoare a Anitei după ce s-a aflat foarte aproape de moarte datorită afecţiunii maligne. Literatura de specialitate a NDE conţine alte relatări remarcabile şi chiar de vindecare aparent inexplicabile din punct de vedere medical ca urmare a unei experienţe în apropierea morţii. Sper că experienţa pe care Anita ne-a relatat-o va încuraja cercetarea în acest aspect fascinant al NDE."

Moorjani a încercat tratamente alternative şi a făcut chimioterapie pentru prima dată doar la momentul critic, în februarie 2006. Oncologul lui Moorjani de la Sanatoriul Hong Kong Sanatorium Hospital, T.K. Chan, a declarat pentru publicaţia South China Morning Post: "Boala Hodgkin este destul de curabilă. Ea poate avea un răspuns impresionant la chimioterapie. ... Dacă experienţa spirituală a ajutat, nu sunt în măsură să spun. ... A fost o recuperare remarcabilă. Dar eu simt că a fost chimioterapia, cu siguranţă, şi drenarea de urgenţă a pieptului."

Dr. Peter Ko a mai declarat pentru publicaţie: "Îmi este greu să folosesc termeni precum "leac miraculos" şi "remisie spontană ", dar recuperarea ei a fost remarcabilă. ... Mintea sau corpul au fost capabile să trimită un mesaj la celulele canceroase pentru a opri genele mutante. Chimioterapia funcţionează bine cu boala Hodgkin, dar nu am văzut-o niciodată acţionând în acest fel".