'Numai pe Isus nu l-am jucat' (Alain Delon)

(photos.com)

'Numai pe Isus nu l-am jucat. Şi acum ar fi cam târziu', a spus Alain Delon, 77 de ani, într-un interviu apărut în Le Figaro, cu puţin timp înaintea omagiului pe care i-l va aduce, prima oară, Festivalul de la Cannes.

Timp de zece ani, 'Ghepardul' a ocolit festivalul, supărat că nu l-a recompensat niciodată şi mai ales că nu a fost invitat, la fel ca Jean-Paul Belmondo, la sărbătorirea a 50 de ani a manifestării de pe Croazetă, relatează AFP. Atitudinea actorului s-a schimbat în 2007, la a 60-a aniversare a festivalului. 'Numai proştii nu îşi schimbă părerea!', a spus actorul.

'Sunt fericit să merg la Cannes dacă am ceva de făcut acolo, un film în competiţie. În caz contrar, nu mă interesează. Ataşata mea de presă mi-a telefonat de acolo când s-a prezentat +Monsieur Klein+ (1976): +Dacă vii, primeşti premiul.+ I-am răspuns: +Nu trebuia să îmi spui aşa ceva. Trebuia să îmi spui simplu să vin. Dar nu să îmi spui +dacă vii, îl primeşti+. Primesc premiul sau nu îl primesc!', a mărturisit actorul în Le Figaro.

Sâmbătă, la Cannes, Alain Delon, în calitate de invitat de onoare, va asista la versiunea restaurată a filmului 'Plein soleil' (1960), regizat de Rene Clement. Delon joacă alături de Maurice Ronet şi Marie Laforet în filmul care i-a lansat cariera.

'Unii cred că am turnat +Plein soleil+ după +Rocco+, dar Visconti mi-a propus să joc în pelicula lui după ce a văzut-o pe cea a lui Clement', precizează Alain Delon.

Întrebat despre plecarea lui Gerard Depardieu, Alain Delon a spus că 'are sigur motivele lui'. 'Mulţi ar vrea să facă acelaşi lucru...Ceea ce nu îmi place, poate, este că Putin i-a dat paşaport. Este de fapt un afront adus preşedintelui Republicii', a încheiat actorul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură