"Nu cedaţi acestor abuzuri!" Apel către cei ameninţaţi cu pierderea locului de muncă dacă nu participă la mitingul PSD

Nicio instituţie a statului reprezentată prin directorul ei, niciun primar, niciun şef nu poate concedia un angajat pe motivul că nu ar fi participat la un miting al unui partid politic. Acesta reprezintă un abuz şi este pedepsit cu închisoarea, le reaminteşte societatea civilă celor obligaţi să participe la mitingul PSD.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Zeci de ONG-uri, grupuri şi organizaţii civice din România şi străinătate lansează un apel către "toţi cei ameninţaţi cu pierderea locului de muncă dacă nu participă la mitingul organizat de PSD din data de 9 Iunie 2018, în Piaţa Victoriei." Apelul este lansat în contextul în care numeroase persoane s-au plâns, pe site-ul mitingcujapca.ro, că au fost supuse la presiuni pentru a lua parte la marele protest anti "stat-paralel" convocat de Liviu Dragnea.

În apelul lor, grupurile le reamintesc cetăţenilor că nicio instituţie a statului nu poate concedia un angajat pe motivul că nu ar fi participat la un miting al unui partid politic iar dacă aşa ceva se întâmplă totuşi, cel concediat poate merge în instanţă unde va câştiga. În aceste condiţii, bugetarilor li se transmite să nu cedeze acestor abuzuri şi să aducă la cunoştinţă celor care fac astfel de ameninţări că se pot trezi cu dosar penal.

Redăm integral apelul remis de semnatari redacţiei Epoch Times:

Către toţi cei ameninţaţi cu pierderea locului de muncă dacă nu participă la mitingul organizat de PSD din data de 9 Iunie 2018, în Piaţa Victoriei:

Nicio instituţie a statului reprezentată prin directorul ei, niciun primar, niciun şef nu poate concedia un angajat pe motivul că nu ar fi participat la un miting al unui partid politic. Acesta reprezintă un abuz şi este pedepsit cu închisoarea. Iar dacă angajatul este concediat, acesta poate merge în instanţă. În instanţă angajatul va avea câştig de cauză şi va fi automat reangajat pe acelaşi post şi i se vor plăti şi despăgubiri, adică toate drepturile salariale începând din data în care a fost demis abuziv şi până la reangajare, plus cheltuieli de judecată, plus eventuale despăgubiri morale (art. 80 din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii republicată). Mai mult, angajatul poate face plângere penală împotriva directorului instituţiei (pentru abuz în serviciu în forma prevăzută de art. 297 alin. (2) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal republicată- îngrădirea unor drepturi).

Nu cedaţi acestor abuzuri şi aduceţi la cunoştinţă celor care fac astfel de ameninţări că se pot trezi cu dosar penal. Faceţi public orice abuz, uniţi-vă şi iniţiaţi proteste spontane în faţa instituţiilor (legea vă permite să organizaţi astfel de proteste fără să aveţi nevoie de aprobare - art.3 din Legea nr. 60/1991 a adunărilor publice republicată) prin care să semnalizaţi aceste abuzuri. Chemaţi şi presa.

Curaj, dreptatea este de partea noastră! Au trecut 29 de ani de la revoluţie iar astfel de practici comuniste ar trebui să le găsim doar în cărţile de istorie. Pentru a susţine acest demers îndemnăm cetăţenii care au suferit presiuni sau şantaj de orice fel pentru a veni la protestul PSD & ALDE , să reclame acest fapt aici: www.mitingcujapca.ro

Aici găsiţi mărturiile celor care au suferit presiuni pentru a veni la protest contra voinţei lor http://www.mitingcujapca.ro/exemple.htm

Organizaţiile semnatare: #activAG Piteşti - (membră a coaliţiei civice naţionale & diaspora Contract România), Acţiunea Civică Galaţi - (membră a coaliţiei civice naţionale & diaspora Contract România), Asociaţia Aradul Civic - (membră a coaliţiei civice naţionale & diaspora Contract România), Asociaţia România Vie, Canada Save Roşia, Diaspora Franţa solidară cu România, Evident Deva - (membră a coaliţiei civice naţionale & diaspora Contract România), Geeks For Democracy, Grup civic CETĂŢEAN IMPLICAT, Iaşul nu tace, Iniţiativa Timişoara - (membră a coaliţiei civice naţionale & diaspora Contract România), Iniţiativa România - (membră a coaliţiei civice naţionale & diaspora Contract România), Noul Horizont - Valencia, Oradea Civică - (membră a coaliţiei civice naţionale & diaspora Contract România), Protestatari Prodemocraţie Londra, Reset, Rezist în Bacău, Rezistenţa în Valencia, Rezist Birminghamm WMW, #REZISTENŢA, #Rezist Budapesta, #Rezist Constanţa, #Rezist Dublin, #Rezist Liguria, #Rezist Lyon, #Rezist Marseille, #Rezist Milano (membră a coaliţiei civice naţionale & diaspora Contract România), #Rezist Râmnicu Vâlcea, #Rezist Suceava, #Rezist Toronto ,#Rezist Bruxelles, #Rezist San Francisco, Ştafeta Steagului Uniunii Europene (membră a coaliţiei civice naţionale & diaspora Contract România), Tulcea Rezistă, Umbrela Anticorupţie Cluj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne