Nou-născut, mort de septicemie. Ministrul Sănătăţii a trimis controlul la trei luni după deces [Tolo.ro]

Un nou-născut de 3,7 kg a fost infectat cu candida, murind ulterior de septicemie. Ministrul PSD al Sănătăţii, Florian Bodog, a trimis controlul la trei luni după deces.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Salvaţi din bani publici, şefii Spitalului „Sf. Pantelimon” continuă să nege infecţiile nosocomiale, ajutaţi de ministerul condus de Florian Bodog, reiese dintr-o investigaţie publicată de tolo.ro, sub semnătura jurnaliştilor Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan.

Născut pe 1 septembrie 2017, Tudor Radu a decedat pe 7 octombrie 2017, iar ministrul Florian Bodog a cerut un control abia pe 28 decembrie.

Fiind înainte de Revelion, ”nu s-a putut lua legătura cu departamentul de prevenire a infecţiilor intraspitaliceşti” din „Sf. Pantelimon”, scriu în raport inspectorii DSP.

Spitalul a primit răgaz să-şi pregătească răspunsurile până după Anul Nou, când s-au făcut deja trei luni de la moartea băieţelului.

Raportul curge către ideea că mama a adus infecţiile fătului, copilul s-a născut cu pneumonie şi, în concluzie, spitalul „Sf. Pantelimon” nu are nicio responsabilitate.

Este acelaşi spital pentru care opinia publică şi consilierii de la Sectorul 2 s-au mobilizat şi i-au dat în decembrie 2,4 milioane de lei.

Pentru a citi integral investigaţia intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne