Nordul Capitalei, transformat într-o uriaşă parcare. Firea, somată să dea explicaţii

Modul în care primăriţa Gabriela Firea a înţeles să gestioneze problema traficului infernal din Capitală s-a dovedit dezastruos, consideră liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, trebuie să publice studiile de trafic care au condus la decizia deloc inspirată de a realiza benzi unice RATB în nordul Bucureştiului, a solicitat luni, pe pagina sa de Facebook, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

"Doamna Gabriela Firea, în urmă cu un an aţi promis o revoluţie în trafic. Ca parte a acestei revoluţii, au fost inaugurate benzile unice pilot destinate transportului în comun. Efectele relatate de sute de bucureşteni pe reţelele de socializare, dar şi de presă nu sunt nici pe departe pozitive: Zona de Nord a Capitalei a fost transformată într-o uriaşă parcare şi traficul a fost blocat, nu fluidizat. Plecând de la aceste relatări ale unor surse convergente, vă solicit publicarea studiilor care au condus la această decizie", a declarat Raeţchi.

Pe data de 19 mai, Firea a precizat, potrivit unui comunicat transmis de Primăria Generală a Capitalei: "Acest proiect al benzilor unice pentru transportul public de persoane în Bucureşti are la bază mai multe studii de trafic, realizate de specialişti atât din ţară cât şi din străinătate, studii care demonstrează că mai multe artere din Bucureşti se pot adapta acestui sistem, fără să afecteze în mod negativ traficul. Acest sistem de benzi unice este implementat cu succes în toate marile capitale europene."

"Publicarea studiilor reputaţilor specialişti este absolut necesară pentru a înţelege exact beneficiile acestui proiect şi eficienţa sa din momentul inaugurării - poate la ora actuală ne aflăm într-o fază iniţială şi nu se văd încă rezultatele", a subliniat Raeţchi.

Deputatul PNL i-a reamintit primăriţei că, deşi a promis revoluţionarea transportului public în 6 luni de la preluarea mandatului, promisiunile din campanie sau de la începutul mandatului nu au fost concretizate, astfel că o roagă să comunice termenele pentru finalizarea acestora:

- transport în comun gratuit

- achiziţionarea a 500 de autobuze noi

- introducerea wi-fi în mijloacele de transport în comun

- parcări la intrarea în Bucureşti

- aer condiţionat în mijlocele de transport în comun

- transport RATB pentru judeţul Ilfov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne