Nominalizarea noului premier. UDMR se abţine: "Nu o cunoaştem pe doamna Viorica Dăncilă!"

Alegerile anticipate sunt doar un vis, crede Kelemen Hunor, care anunţă că dacă Iohannis o va valida pe Viorica Dăncilă pentru postul de premier, liderii UDMR vor avea şi ei o discuţie cu ea pentru a vedea cu ce program vine, care va fi lista miniştrilor etc.
Kelemen Hunor(UDMR),
Kelemen Hunor(UDMR), (Florin Chirila/Epoch Times)

Delegaţia UDMR la Cotroceni, unde preşedintele se consultă cu partidele pe tema nominalizării noului premier, nu i-a prezentat lui Iohannis o opinie asupra Vioricăi Dăncilă, a explicat liderul formaţiunii, Kelemen Hunor. Motivul? "Nu o cunosc pe Dăncilă şi nu pot spune nici da, nici nu". Cât despre alegerile anticipate - scenariu dorit de opoziţie - liderul UDMR a numit această dorinţă drept "un vis” la care nu se va ajunge, indiferent cine visează, nu se poate ajunge.

"PSD-ALDE a propus un nou prim-ministru. Noi am spus că nu o cunoaştem pe doamna Viorica Dăncilă, nu avem argumente nici pro, nici contra, fiindcă nu am văzut-o, nu am vorbit cu ea, nu ştim ce gândeşte, nu ştim ce doreşte, nu ştim ce are de gând să facă în această funcţie. Cu domnul Grindeanu şi cu domnul Tudose era altceva, eram colegi, ne ştiam, mai vorbeam, mai discutam.

Nu avem prejudecăţi, de aceea nu spunem că nu, dar nu o cunoaştem şi nu putem spune da. Deci aşteptăm decizia preşedintelui republicii şi, dacă el va accepta şi o va nominaliza pentru a forma un nou guvern, atunci, bineînţeles, vom avea o discuţie cu doamna Dăncilă şi vom vedea ce spune, care va fi lista miniştrilor, cu ce program de guvern vine", a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres, după consultările cu şeful statului.

Totodată, liderul UDMR a spus că nu se poate ajunge la alegeri anticipate, "indiferent cine ce visează".

"Este doar un vis. Nu cred că în actualul context şi sub actuala Constituţie se poate ajunge la alegeri anticipate", a adăugat Kelemen Hunor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne