Nicuşor Dan: USR îl sprijină pe Dacian Cioloş. Trebuie să oprim jaful din banii publici

Partidul lui Nicuşor Dan - Uniunea Salvaţi România - va susţine în viitorul Parlament un Executiv condus de Dacian Cioloş pentru că România are nevoie de "o guvernare şi de o administraţie curate, eficiente şi transparente".
DEzbatere: Dacian Ciolos si Nicusor Dan
DEzbatere: Dacian Ciolos si Nicusor Dan (Florin Chirila\Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Premierul Dacian Cioloş va beneficia de sprijinul Uniunii Salvaţi România pentru a forma un viitor Guvern după alegerile parlamentare pentru că a dat dovadă de o guvernare onestă, o guvernare cu foarte mult bun simţ, a declarat miercuri, în cadrul evenimentului "Programul USR în dialog cu Platforma România 100", liderul USR, Nicuşor Dan.

"Alegerile au un sens atunci când ai de ales. Iar scopul nostru acum este să le dăm oamenilor posibilitatea unei alegeri reale. Ani de zile am ales cu toţii răul cel mai mic având opţiunea între aceleaşi partide care s-au succedat la guvernare şi sunt responsabile şi pentru corupţia şi sărăcia din România. Vrem ca de data asta alegerea să însemne o alegere pozitivă.

USR este un partid făcut de oameni care nu au mai făcut politică, sunt oameni care fac un sacrificiu personal, care îşi lasă de o parte cariere de succes, lasă de o parte timpul pe care îl petrec cu familia, care nu ar face lucru acesta dacă în România lucrurile ar merge cum trebuie. Suntem cu toţii împreună pentru că dorim o altfel de politică, dorim o politică a transparenţei, a onestităţii, a bunului simţ. Dorim competenţă şi dorim ca politicianul să acţioneze în scopul binelui comun", a declarat Nicuşor Dan.

Liderul USR a mai adăugat că Cioloş este unul din acei oameni pe care formaţiunea sa îi susţine şi a apreciat actul de guvernare al actualului cabinet.

"Domnul Dacian Cioloş e unul dintre acei oameni pe care USR a anunţat că îl sprijină, pentru că am văzut în sfârşit în România o guvernare onestă şi am văzut mai ales în actul de guvernare forate mult bun simţ. Ne-am bucurat când răspunzând aşteptărilor populaţiei, dl Cioloş a lansat România 100, ne-am bucurat să găsim multe din lucrurile pentru care noi le milităm", a precizat Nicuşor Dan.

În context, şeful USR a explicat că partidul său nu-i va impune lui Dacian Cioloş să numească anumiţi miniştri sau secretrari de stat în schimbul sprijinului acordat.

"Cred că toată lumea e conştientă şi acesta e un element esenţial al alegerii pe care românii o vor face pe 11 decembrie, adică o alegere între un guvern politic şi un guvern în care un permier technocrat şi un partid care e nou în viaţa politică nu va face figuraţie. USR nu va propune miniştri şi secretrari de stat într-un Guvern Cioloş, lasă primului ministru alegerea dar va avea un cuvânt de spus asupra celor ce vor fi propuşi ministri. E o parte a negocierii pe care o anunţăm de pe acum", a adăugat Nicuşor Dan

Planurile USR

"E vorba de a opri jaful din banul public. Vrem să avem o administraţie transparentă, vrem să avem în România o administraţie eficientă, vrem ca nimeni să nu fie deasupra legi şi în sensul asta o să milităm pentru eliminarea oricărei imunităţi care nu e legată de exprimarea unei opinii politice", a subliniat Nicuşor Dan.

În al doilea rând, USR consideră esenţială o reindustrializare inteligentă a României şi, potrivit liderului USR, din punct de vedre economic avem câteva exemple de succes, cum ar fi Clujul, Iaşiul sau Bucureştiul.

"Ce au în comun aceste oraşe este că au infrastructură şi beneficiază de cele mai bune universităţi din România, în felul asta ele reuşesc să se ducă către industrii cu rată de profit mare, cu salarii mari, reuşesc să atragă investiţii de zeci de milioane de euro şi reuşesc să genereze prosperitate în jurul lor. Ceea ce au reuşit aceste oraşe trebuie să exportăm la scara naţională.şi cuvintele cheie sunt infrastructură şi educaţie. Acestea sunt domeniile în care România trebuie să investească pentru a progresa", a explicat Nicuşor Dan.

În al treilea rând, preşedintele USR a atras atenţia că nu putem vorbi de o ţară normală, nu putem vorbi de confort pentru cetăţeni dacă nu există un sistem de sănătate normal în România, şi aici vorbim de spitale, de salarii rezonabile pentru medici, de preţuri rezonabile pentru medicamente.

USR propune ca parte a programului său de guvernare o creştere a bugetului sănătăţii de la 4 la 6% în următorii 4 ani. Potrivit liderului USR, aceste schimbări se fac cu oameni şi asta aduce USR, oameni de calitate.