"Nevinovat, d-nule Oprea, este copilul meu care a murit pe o şosea plină de apă într-o baltă de sânge"

În timp ce Gabriel Oprea se pretinde nevinovat în dosarul Girofarul, mama lui Bogdan Gigină reaminteşte că fiul ei a fost trimis în misiune după 12 ore de muncă, cu haine ude şi o cască ce nu funcţiona...
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

La 2 ani de când şi-a pierdut copilul, Carmen Gigină, mama poliţistului Bogdan Gigină, mort în timp ce deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea, îi adresează, printr-o postare pe Facebook, un mesaj devastator fostului vicepremier, reamintindu-i acestuia că fiul său a murit în timp ce-l escorta, după ce l-a aşteptat ore în şir în dispozitiv.

"Sînt nevinovat, repetă d-nul Gabriel Oprea pentru a nu ţtiu cîta oară în decursul celor doi ani de cînd copilul meu nu mai calcă pămîntul. Nevinovat, d nule Oprea, este copilul meu care a murit pe o şosea plină de apă într-o baltă de sînge, după 12 ore de program; după ce timp de ore v-a aşteptat în dispozitiv cu hainele ude pentru ca dvs. să ajungeţi în siguranţă acasă. Este ca şi cum aţi fi urcat un orb pe motor şi i-aţi fi cerut să vă deschidă drumul. Casca nu era funcţională, era în ora 12 de program, solicitarea verbală a lui de a se retrage din dispozitiv nu a fost acceptată, iar de "coloana oficială" nu poate fi vorba. Aşa este, gropile nu au fost semnalizate... dar copilul meu se afla acolo la ORDIN nu era plecat la plimbare!", scrie mama lui Bogdan Gigină, la scurt timp după ce audiat la DNA în dosarul Girofarul, fostul ministru de interne a declarat că este nevinovat.

"Adevărul este că sunt nevinovat, eram în timpul serviciului. Din păcate, poliţistul a căzut în cele trei gropi, aflate la trei sute de metri de aici, care nu erau semnalizate corect şi nu au fost semaforizate", le-a declarat Oprea, citat de Hotnews, jurnaliştilor, la ieşirea din sediul DNA.

Postarea mamei poliţistului mort într-o misiune în care nici n-ar fi trebuit să fie, potrivit procurorilor, a fost preluată de fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, acesta remarcând că asta se întâmplă când cetăţenii îşi pierd capacitatea de a reacţiona: unor oameni li se confiscă dreptul la demnitate... şi nu de puţine ori, mai mult decât atât.

Când la Ministerul de Interne toată lumea (angajaţi sau oameni veniţi cu treabă) intrau pe uşi lăturalnice pentru că uşa principală îi era rezervată doar Lui, când oamenii se lipeau de pereţii coridoarelor când El trecea, când îi erau adresate osanale din toate direcţiile... cam cât să fi valorat pentru domnul General Gabriel Oprea oare viaţa unui biet poliţist? Sau demnitatea unui biet om care după 12 ore de program ceruse să fie lăsat să meargă acasă?

Dincolo de orice... asta este ceea ce se întâmplă atunci când ne pierdem capacitatea de a reacţiona. Unor oameni li se confiscă dreptul la demnitate... şi nu de puţine ori, mai mult decât atât.

A fost familia Gigină. Apoi au fost cei din Colectiv... înşelaţi, minţiţi, furaţi. Furaţi chiar de dreptul de a şti adevărul, şi dreptul de a avea o şansă la viaţă.

Ei sunt însă doar cei pe care i-am văzut cu toţii. Fiecare dintre noi cunoaşte oameni care într-un fel sau altul depind de guvernanţi şi sunt umiliţi, minţiţi sau furaţi. Părinţi lăsaţi fără medicamente, funcţionari umiliţi fără motiv, medici minţiţi, pacienţi lăsaţi să aştepte până la moarte transplantul pulmonar promis cu surle şi trâmbiţe, şi atâtea altele...

Până la urmă, cred că exact asta face diferenţa: care este nivelul de umilire, minciună şi hoţie pe care îl acceptă un popor!", scrie, pe Facebook, Vlad Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne