Netanyahu ordonă miniştrilor să participe, în ciuda voinţei lor, la ceremonia de primire a lui Trump în Tel Aviv

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut tuturor miniştrilor să participe luni la ceremonia de primire a preşedintelui american Donald Trump la Aeroportul Ben-Gurion. Un înalt oficial israelian a afirmat că Netanyahu a transmis instrucţiunile după ce a aflat că majoritatea miniştrilor plănuiau să nu participe la eveniment.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu. (Getty Images)

În timpul unei întâlniri a şefilor coaliţiei de guvernare israeliene, premierul Benjamin Netanyahu a fost anunţat că va exista o prezenţă slabă a miniştrilor la ceremonia de primire a preşedintelui american Donald Trump în Israel, şi că majoritatea şefilor de partid nu vor participa la eveniment.

Netanyahu s-a înfuriat şi a suspendat întâlnirea, a precizat un înalt oficial care a fost prezent la întâlnire. Imediat după aceea, biroul premierului a transmis instrucţiuni tuturor miniştrilor din guvern să participe la ceremonia de pe Aeroportul Ben-Gurion din Tel Aviv.

În ultimele două săptămâni, protocolul de primire a lui Trump la Aeroportul Ben-Gurion a suferit multe schimbări. Iniţial era prevăzută o ceremonie mai amplă, care includea discursuri şi strângeri de mână cu toţi miniştrii de cabinet şi alţi înalţi oficiali de stat care trebuiau să îl întâmpine pe liderul american pe pistă.

Dar, ulterior, planul ceremoniei a fost redus la cererea Casei Albe, care a susţinut că doreşte o recepţie cât mai scurtă posibil din cauza vremii călduroase şi să includă doar imnurile naţionale ale celor două ţări, strângeri de mână între Trump şi Netanyahu, preşedintele israelian Reuven Rivlin şi preşedintele Knesset-ului, Yuli Edelstein, precum şi garda de onoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe