Năsui: Să mai tot îndrăznim să credem în minciunile PSD!

Guvernul operează transferul contribuţiilor sociale la angajat pentru că vrea să poată spune că a mărit salariile la bugetari şi anul viitor cu 25%, evident, pe hârtie, a remarcat deputatul Claudiu Năsui.
Claudiu Nasui (Mihut Savu - Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
08.11.2017

Având de ales între a recunoaşte minciuna cu creşterile de salarii de 25% promise de anul viitor şi a opera transferul contribuţiilor care înghit această creştere, Guvernul Tudose a ales transferul contribuţiilor, a atras atenţia miercuri, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Cine pierde din toată povestea asta? Persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele care lucrează în IT, persoanele care lucrează în cercetare-dezvoltare şi persoanele care lucrează sezonier în industria HoReCa. La toţi aceştia, le scad salariile cu 6.36% (dacă angajatorul menţine costul total al muncii constant, ceea ce e foarte probabil). Scăderea impozitului pe venit este compensată pentru ceilalţi salariaţi prin creşterea contribuţiilor. Problema este că în cazul categoriilor de mai sus, ele oricum nu plăteau impozit pe venit, aşa că nu o să sufere decât creşterea contribuţiilor", a declarat Năsui.

Potrivit deputatului, pierd şi potenţialii investitori care nu vor mai putea opta pentru regimul impozitării pe profit şi astfel nu îşi vor mai putea deduce costul investiţiilor. Deci, în final pierde România, pentru că investiţiile sunt singura sursă de creştere sustenabilă a unei economii.

"Mai pierd şi primăriile care aveau o sursă de venit importantă din impozitul pe venit. S-a prins în cele din urmă şi doamna Firea, dar e prea târziu. Ce va face Guvernul este să compenseze sumele pe care primăriile le pierd prin bugetul de stat. Dar asta ce înseamnă? Înseamnă că Guvernul va avea la mână şi mai puternic primăriile. Practic Guvernul le scade suma de bani la care aveau dreptul automat şi le promite că, în schimb, le va acorda el fonduri discreţionar. Evident, însă, primarii care nu sunt obedienţi vor primi mai puţin decât cei care sunt", a precizat Năsui.

De ce este nevoie de toate acestea? Pentru că, în opinia deputatului, Guvernul vrea să poată spune că a mărit salariile la bugetari şi anul viitor cu 25%, evident, pe hârtie.

"Asta a fost una dintre marile minciuni ale lui 2017 prin legea salarizării unice. Între timp, riscul de ţară tot creşte şi investiţiile străine tot scad. Să mai tot îndrăznim să credem în minciunile PSD", a conchis Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor