Năsui: Deşi nu au fost încă votate, proiectele privind subjugarea justiţiei apar deja ca fiind aprobate

Proiectul PSD-ALDE de modificarea a legii privind statutul procurorilor şi judecătorilor şi iniţiativa pesedistului Florin Iordache privind ANI apar ca fiind deja aprobate pe site-ul Senatului, deşi ele nu au fost nici măcar votate la Camera Deputaţilor.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu - Epoch Times Romania)

UPDATE. Cele doua proiecte de lege au disparut până la urmă de pe site-ul Senatului.

* * *

Proiectele de lege pentru subjugarea justiţiei apar deja pe site-ul Senatului ca fiind aprobate, a tras un semnal de alarmă miercuri, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Ca să vă daţi seama în ce hal am blocat azi majoritatea PSD-ALDE chiar pe terenul lor de luptă: pe procedură. Pe site-ul Senatului legile justiţiei apar ca fiind deja adoptate. Acesta era planul, dar a fost dejucat. Proiectele de lege pentru subjugarea justiţiei apar deja pe site-ul Senatului ca fiind aprobate. PSD-ALDE se aştepta să treacă prin camera deputaţilor ca prin brânză. Din fericire, nu a fost aşa. USR a fost azi buturuga mică. Suntem aici de la ora 10. Şedinţa încă continuă", a declarat Năsui.

Potrivit parlamentarului USR, lupta din Parlament se duce strict pe procedură.

"Ei trebuie să stea în plen şi să voteze astfel încât să fie cu 1 mai mult decât noi. Noi stăm pe baricade. Deci pentru fiecare dintre noi trebuie să stea unul dintre ei. Ştiu, e o luptă absurdă, dar asta e. Dacă vor să atace justiţia, nu-i putem opri dar ne putem lupta cu ei ca să le facem acest demers cât mai obositor. Luptăm până la ultimul amendament chiar dacă ne prinde noaptea aici!", a precizat Năsui.