NASA angajează un „Oficial de Protecţie Planetară“ pentru a salva Pământul de viaţă extraterestră

NASA
NASA (Print screen YouTube)

NASA vrea să angajeze un Oficial de Protecţie Planetară, iar descrierea locului de muncă sună cam aşa: candidatul selectat va „proteja Planeta de o potenţială poluare cu viaţă extraterestră“, raportează Newsweek.

Deşi v-ar putea speria, jobul este mult mai banal - mai precis, persoana care va ocupa postul va trebui să se asigure că astronauţii şi roboţii nu vor aduce din greşeală material organic sau biologic după călătoriile lor în spaţiu.

Iar dacă sunteţi sceptici cu privire la această temă, trebuie doar să fiţi conştienţi de faptul că viaţa ar putea exista pe alte planete; în acest moment există chiar şi o stea care trimite undele radio înapoi pe Pământ.

Puteţi găsi anunţul oficial al locului de muncă postat pe site-ul guvernului Statelor Unite. Contractul este de trei ani şi ar oferi un salariu între 124.000 dolari şi 187.000 dolari pe an. După trei ani, NASA ar putea prelungi contractul pentru încă doi ani.

Banii nu sunt singurul beneficiu. Dacă se va obţine locul de muncă, se va putea contribui în viitoarele misiuni ale NASA, cum ar fi vizitarea unuia dintre sateliţii lui Jupiter.

Principalele responsabilităţi ale rolului de conducere includ toate activităţile legate de nevoile de protecţie planetară de o misiune de la NASA şi consilia oficialii NASA cu privire la avantajele şi dezavantajele anumitor obiective biologice.

„Oficialul de Protecţie Planetară (Planetary Protection Officer/PPO) este responsabil de conducerea capacităţii de protecţie planetară de la NASA, menţinerea unor politici de protecţie planetară şi monitorizarea punerii în aplicare a acestora de către misiunile zborurilor spaţiale de la NASA“.

NASA caută candidaţi cu „o vastă experienţă în inginerie“ şi experienţă în domeniul protecţiei planetare. Solicită, de asemenea, ca persoanele care solicită ocuparea acestui loc de muncă să aibă o diplomă în ştiinţe fizice, inginerie sau matematică.

Surse: Newsweek, NASA

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură