Moscova cere Washingtonului rezolvarea conflictului coreean numai pe cale diplomatică

Rusia a dat un avertisment serios preşedintelui american Donald Trump, când ministrul de Externe Serghei Lavrov a afirmat că „escaladarea tensiunilor cu Coreea de Nord este inacceptabilă”.
Femeie-soldat în Coreea de Nord.
Femeie-soldat în Coreea de Nord. (Captură Foto)

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat: "Lavrov a subliniat inadmisibilitatea oricărei escaladări a tensiunii din Peninsula Coreeană, la care conduc pregătirile armatei americane, cerând rezolvarea diferendelor numai prin mijloace diplomatice”.

Într-o convorbire cu secretarul de Stat american, Rex Tillerson, Lavrov, considerat mâna dreaptă a preşedintelui Vladimir Putin, a discutat despre Siria, Coreea şi Ucraina, potrivit unei dezvăluiri a Ministerului de Externe al Rusiei.

Lavrov a mai comunicat omologului său american că Moscova cere returnarea proprietăţilor diplomatice confiscate în 2016 după ce Rusia a fost suspectată de interferenţă în alegerile generale din SUA.

Fostul preşedinte american Barack Obama a expulzat 35 de diplomaţi şi a cerut evacuarea unor proprietăţi ocupate de diplomaţii ruşi.

Convorbirea a survenit în momentul în care Secretarul Apărării, gen. James Mattis, cerea trupelor americane să se pregătească pentru un război cu Coreea de Nord.

Mattis a avertizat că este imposibil să se prevadă ce va aduce viitorul acestei crize, dar a cerut trupelor americane să fie pregătite pentru o confruntare cu Kim Jong-un.

Mattis a subliniat că, deşi Donald Trump este hotărât să găsească o soluţie diplomatică, armata americană trebuie să „fie gata” să lupte.

Tillerson se află în mijlocul unei controverse, fiind învinuit că l-a numit pe Donald Trump „tâmpit”. Deşi nu a negat acuzaţiile, le-a minimizat, spunând că sunt „prostii” şi l-a lăudat pe preşedintele american.

Tillerson a mai afirmat că nu se gândeşte să părăsească postul, în ciuda zvonurilor care bântuie holurile la Washington, conform cărora ar exista o ruptură majoră între preşedinte şi Secretarul de Stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe