Monica Niculescu, o nouă victorie la turneul de la Hobart (WTA)

Jucătoarea noastră s-a calificat în sferturile competiţiei australiene după succesul înregistrat în faţa Varvarei Lepchenko (Statele Unite), scor final 6-4, 6-2.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu. (Captură foto)

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu se apropie cu paşi siguri de careul de aşi al puternicului turneu WTA de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce s-a impus, miercuri, în faţa sportivei americance Varvara Lepchenko (31 ani, 64 WTA) în două seturi cu scorul de 6-4, 6-2. Partida a durat o oră şi 29 de minute.

Tenismana noastră (30 ani, 95 WTA), care şi-a asigurat prezenţa pe tabloul principal de simplu după ce a trecut cu bine de calificări, a avut ca armă principală serviciul, care a funcţionat excelent.

În primul set a reuşit două break-uri, un joc frumos şi o mişcare inteligentă în teren. Setul secund a fost mai sigură pe ea şi a avut un control mai bun asupra economiei jocului - a avut trei break-uri.

”A fost un meci greu, adversara mea a jucat foarte bine.. Am venit la Hobart că îmi place să am câteva meciuri înainte de Australian Open, mulţumesc celor care au venit” a comentat Monica la finalul partidei.

În continuare, finalista ediţiei de anul trecut o va avea ca adversară pe belgianca Elise Mertens (22 ani, 36 WTA), cap de serie numărul doi. Cea din urmă are două victorii din tot atâtea întâlniri cu sportiva noastră: 6-3, 6-1 în finala de la Hobart în 2017, şi cu 6-2, 6-2 în primul tur la Biel.

Pentru rezultatul obţinut, Niculescu va primi de la organizatori un cec în valoare de 6.175 dolari şi 78 puncte WTA.

În primul tur, Niculescu a eliminat-o pe Irina Begu cu scorul de 6-3, 6-2.