Monica Niculescu este campioană la Luxemburg, după o victoria în faţa redutabilei Petra Kvitova

Superba victorie a Monicăi Niculescu în finala de la Luxemburg este cu atât mai preţioasă cu cât a învins o jucătoare în formă foarte bună şi cîştigătoarea a numeroase premii.
Tenismana română Monica Niculescu.
Tenismana română Monica Niculescu. (Monica Niculescu/facebook)

Monica Niculescu (51 WTA) reuşeşte să o învingă pe jucătoarea cehă Petra Kvitova (Cehia, 11 WTA), cap de serie nr.1, cu scorul de 6-4, 6-0 în finala turneului WTA Internaţional “BGL BNP Paribas Luxembourg Open, dotat cu premii în valoare de 226.750 USD şi cu o contribuţie financiară totală de 250.000 USD.

Partida a durat o oră şi 8 minute.

Victoria Monicăi este surprinzătoare atât prin proporţiile scorului, cât şi prin jocul profesionist arătat pe teren, în faţa unei adversare cu un palmares impresionant şi aflată într-o formă foarte bună.

Petra Kvitova a fost depăşită clar de Monica Niculescu, cu slice-uri şi dropshot-uri, care au anihilat complet forţa loviturilor adversarei ei.

Pentru Monica titlul de astăzi este al treilea al carierei, după cele obţinute la Florianopolis în 2013 şi Guangzhou în 2014.

Monica reuşeşte să câştige turneul de la Luxemburg, după ce mai jucase aici încă două finale în 2011 şi 2012.

Românca acumulează 280 de puncte WTA pentru această victorie şi va ocupa de luni locul 37 în clasamentul WTA.

Monica Niculescu va juca, astazi şi finala la dublu, alături de Patricia Maria Ţig, contra perechii Kiki Bertens/Johanna Larsson (Olanda/Suedia), cap de serie 2.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport