Monica Niculescu accidentată, se retrage de la Hobart (WTA)

"Sunt dezamăgită, pentru că îmi place acest turneu. Am lovit un rever simplu şi am simţit o trosnitură în ceafă şi de atunci nu pot să mă mişc cum trebuie.." - Monica Niculescu
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu. (Mark Metcalfe / Getty Images)

Monica Niculescu (30 ani, 95 WTA) după un parcurs admirabil la circuitul WTA de la Hobart (Australia), şi unde a obţinut calificarea, miercuri, în sferturile de finală graţie succesului înregistrat în faţa sportivei americance Varvara Lepchenko (31 ani, 64 WTA) în două seturi cu scorul de 6-4, 6-2, a anunţat pe site-ul de socializare Twitter că se retrage din competiţie.

"Sunt dezamăgită, pentru că îmi place acest turneu. Am lovit un rever simplu şi am simţit o trosnitură în ceafă şi de atunci nu pot să mă mişc cum trebuie. Îmi pare rău pentru fani, îmi place mult să joc aici, dar nu pot să mă mişc aşa că aceasta cred că e decizia corectă." a mărturisit sportiva noastră.

Tenismana noastră care şi-a asigurat prezenţa pe tabloul principal de simplu după ce a trecut cu bine de calificări, trebuia să o aibă ca adversară, joi, pe belgianca Elise Mertens (22 ani, 36 WTA), cap de serie numărul doi.

Finalista ediţiei de anul trecut va primi un cec în valoare de 6.175 dolari şi 78 puncte WTA pentru participare.

Să sperăm în continuare la un parcurs favorabil a româncei Mihaela Buzărnescu (29 ani, 57 WTA), care juca, joi, în sferturi împotriva americancei Alison Riske (27 ani, 89 WTA).