Miting pentru susţinerea ideii de familie tradiţională la Oradea. Participanţii cer referendum

Peste 1.000 de oameni au ieşit în stradă la Oradea, fără să se lase descurajaţi de ploaia ce a căzut peste oraş, pentru a cere modificarea Constituţiei, în sensul definirii clare a căsătoriei drept uniunea între femeie şi bărbat.
Protest la Oradea pentru modificarea Constituţiei
Protest la Oradea pentru modificarea Constituţiei (portal-ro.com)

Peste 8.000 de persoane au luat parte sâmbătă, la Oradea, la un miting organizat de Coaliţia pentru Familie, în sprijinul ideii de familie tradiţională, relatează Mediafax.

Participanţii la miting, care au ieşit în stradă în pofida ploii, se declară împotriva mariajelor gay şi cer să fie organizat un referendum la care românii să fie întrebaţi dacă sunt sau nu de acord să scrie clar în Constituţie că o căsătorie se face doar între un bărbat şi o femeie.

În opinia membrilor Coaliţiei pentru Familie - organizatorii mitingului - actuala formulare, care conţine cuvântul „soţi”, este deschisă interpretărilor. Referendumul ar urma să fie organizat odată cu alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Reamintim că trei milioane de români, dintre care 100.000 de bihoreni, au semnat o petiţie prin care cer schimbarea articolului 48 din Constituţie, care defineşte familia, astfel încât aceasta să fie definită, în mod expres, drept uniunea între un bărbat şi o femeie.

„Avem o datorie faţă de copiii noştri care vor veni în faţa mormântului nostru şi ne vor întreba: De ce nu aţi lăsat o legislaţie clară în care s-a putut interpreta această formulă extraordinar de importantă pentru viitorul acestei ţări? În afara familiei, formată dintre un bărbat şi o femeie, România nu poate avea viitor!”, a declarat Ioan Solea, preşedintele Coaliţiei pentru Familie, citat de digi24.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne