Ministrul Apărării francez avertizează manifestanţii: “Strada” a declanşat ascensiunea lui Hitler

Ministrul Apărării, Florence Parly, l-a criticat pe Jean-Luc Melenchon, declarând că acesta subminează democraţia când afirmă că reformele preşedintelui Emmanuel Macron alimentează o “lovitură de stat socială”.
Ministrul francez al apărării, Florence Parly.
Ministrul francez al apărării, Florence Parly. (Getty Images)

Jean-Luc Melenchon, liderul stângii radicale, a cerut oamenilor să iasă în stradă pentru a protesta împotriva agendei preşedintelui Macron, care favorizează companiile.

Parly a mai susţinut că cel mai dur critic al preşedintelui nu este un opozant politic “util”.

Într-un interviu cu postul de radio Europa 1, Parly a afirmat: “Melenchon pune sub semnul îndoielii legitimitatea rezultatelor alegerilor prezidenţiale.

“Avem un preşedinte (care a câştigat alegeri democratice şi) al cărui partid a câştigat cu o majoritate absolută în Parlament, în alegerile legislative de acum 5 luni.

“Şi, totuşi, Melenchon pune sub semnul îndoielii în mod constant votul universal... el discută din afara cadrului democratic, ceea ce este şocant”.

De asemenea, Parly l-a acuzat pe Melenchon de ipocrizie, susţinând că liderul stângii radicale a etichetat reformele dure ale preşedintelui Macron ca o “lovitură socială” când, de fapt, reformele proiectate pentru a transforma Franţa în mod profund au fost mereu o parte esenţială a programului politic al preşedintelui.

“Melenchon cere oamenilor care se opun planurilor guvernamentale de reformă să iasă în stradă pentru a protesta, deoarece, conform declaraţiilor sale, democraţia se află în stradă."

“Şi protestul este un drept în orice societate democratică. Dar, după cum văd eu lucrurile, strada este cea care l-a propulsat pe Hitler la putere.", a declarat Parly

“Melenchon nu este un opozant util. El doreşte să facă multă gălăgie şi face multă gălăgie. Dar nu este util. O democraţie sănătoasă are nevoie de o opoziţie puternică, dar utilă”, a mai susţinut ministrul Apărării.

Melenchon, liderul partidului La France Insoumise (“Franţa nesupusă”), a declanşat nemulţumiri luna trecută după ce a declarat, în timpul unui protest în masă împotriva reformării Codului muncii, că “strada” “a răsturnat regi ai Franţei” şi a “alungat naziştii”. Melenchon, care a răspuns de fapt unei afirmaţii anterioarea lui Macron că “democraţia nu este în stradă”, s-a confruntat ulterior cu un val de condamnări după ce tabăra lui Macron l-a acuzat că a comparat actualul guvern francez cu regimul nazist, acuzaţie negată de liderul stângii radicale franceze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe