Ministru israelian susţine că Assad ar trebui să fie ucis

La o zi după ce SUA a lansat noi acuzaţii împotriva guvernului din Damasc, un ministru israelian a declarat că preşedintele sirian Bashar al-Assad este vinovat pentru suferinţele oamenilor din statul arab şi ar trebui să fie asasinat.
Preşedintele sirian Bashar al-Assad.
Preşedintele sirian Bashar al-Assad. (Getty Images)

“În opinia mea, a sosit momentul ca Assad să fie asasinat”, a declarat ministrul israelian pentru Locuinţe şi Construcţii, Yoav Galant, la o conferinţă ce a avut loc marţi în apropierea Ierusalimului, adăugând că preşedintele sirian “nu are un loc în această lume”.

Galant a acuzat guvernul din Damasc de “execuţii, folosirea intenţionată a atacurilor chimice împotriva oamenilor şi, cel mai recent, incinerarea cadavrelor”.

Uciderea lui Assad ar fi primul pas în confruntarea cu Iranul, un susţinător al Siriei, a adăugat oficialul israelian.

Galant a făcut comentariile la o zi după ce Departamentul de Stat american a declarat că guvernul lui Assad foloseşte un crematoriu pentru a ascunde crimele în masă comise împotriva prizonierilor la închisoarea militară Saydnaya, situată în apropierea capitalei Damasc.

Ministerul sirian de Externe a negat în mod categoric acuzaţiile susţinând că sunt un “nou scenariu hollywoodian rupt de realitate” şi “complet neîntemeiat”.

Administraţiile americane, succesiv, “inventează minciuni şi crează acuzaţii false ... pentru a justifica politicile lor agresive şi intervenţia în state suverane”, a declarat ministrul, citat de agenţia de stat siriană SANA.

În acelaşi timp, regimul din Tel Aviv atacă în mod regulat poziţiile ocupate de forţele pro-Damasc în Siria, susţinând că atacurile sunt retaliatorii.

Siria a declarat că raidurile israeliene urmăresc să susţină militanţii jihadişti, care pierd tot mai mult teren împotriva forţelor militare siriene.

Armata siriană a confiscat în mai multe rânduri arme şi echipamente militare de producţie israeliană din mâinile teroriştilor care luptă împotriva Damascului. De asemenea, au fost publicate rapoarte media că Israelul a furnizat medicamente extremiştilor răniţi în Siria.

Luna trecută, fostul ministrul israelian al Apărării, Moshe Ya’alon, a recunoscut existenţa unei alianţe tacite cu grupul jihadist Statul Islamic, susţinând că grupul terorist a cerut scuze imediat Tel Aviv-ului după ce, într-un caz recent, a deschis focul asupra forţelor israeliene.

În septembrie 2016, parlamentarul israelian Akram Hasson a acuzat Tel Aviv că ajută direct grupul terorist Jabhat Fateh al-Sham, cunoscut anterior ca Frontul al-Nusra, în bătăliile care au loc în Înălţimile Golan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe