Ministerul rus de Externe critică SUA pentru susţinerea protestelor din Iran

Ministerul de Externe al Rusiei a criticat SUA pentru că susţine protestele anti-guvernamentale din Iran, după ce delegatul american la ONU a promis că sprijină manifestanţii.
Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe.
Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe. (Getty Images)

Cel puţin 21 de persoane au murit până acum în protestele care au loc la nivel naţional, în cadrul celui mai mare val de tulburări care cuprinde Iranul de la protestele din 2009 împotriva fraudei electorale. Ambasadorul american la ONU, Nikki Haley, a declarat marţi că plănuieşte să ceară o sesiune de urgenţă a ONU pentru susţinerea manifestanţilor iranieni.

Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe rus, a răspuns pe Facebook, afirmând că “nu există nicio îndoială că delegaţia americană are multe de spus lumii”.

“De exemplu, Nikki Haley poate împărtăşi experienţa americanilor în privinţa dispersării protestelor; spuneţi-ne detalii privind modul în care au fost realizate arestările în masă în timpul protestelor Occupy Wall Street şi cum au fost suprimate acestea, sau despre cum au fost calmate tulburările din Ferguson”, a scris Zaharova.

De asemenea, Moscova a avertizat că interferenţa străină în problemele Iranului va fi “inacceptabilă”, după ce preşedintele american Donald Trump, într-un mesaj postat luni pe Twitter, a făcut apel la “schimbare” în Republica Islamică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe