Mii de viori au ars într-un incendiu

O vioară Stradivarius la Muzeul Muzicii din Paris, decembrie 2009
O vioară Stradivarius la Muzeul Muzicii din Paris, decembrie 2009 (PATRICK KOVARIK / AFP / Getty Images)

În jur de 4.000 de viori au ars, luni seară, într-un incendiu de proporţii la secţia de la Topliţa a fabricii de instrumente muzicale din Reghin, potrivit Agerpres Harghita.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că hala de producţie a ars pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi şi mai multe echipaje de pompieri profesionişti şi voluntari au acţionat pentru stingerea incendiului: opt autospeciale cu apă şi spumă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita. Au fost solicitate şi serviciile voluntare din zonă cât şi echipaje de la ISU Mureş.

„Acţionează patru autospeciale ale ISU Harghita, respectiv din Topliţa, Corbu şi Gheorgheni, patru autospeciale de la serviciile voluntare de la Borsec, Subcetate şi Sărmaş, fiind cerute în sprijin şi trei autospeciale de la ISU Mureş, de la Deda şi Reghin, cu echipajele aferente”, a declarat Alina Ciobotariu.

Potrivit sursei citate, nu s-au înregistrat victime.

Primarul din Topliţa, Stelul Platon, a explicat că incendiul s-a manifestat la „o secţie a fabricii de viori de la Reghin, iar la momentul izbucnirii acestuia în hala de producţie nu se aflau muncitori, întrucât aceştia lucrează numai în schimbul de dimineaţă”.