Mii de meduze eşuate pe plajele din Florida

Plajă din oraşul Hallandale Beach, Florida
Plajă din oraşul Hallandale Beach, Florida (Foto: @nbc6)

Plajele din oraşul Hallandale Beach, în Florida de sud, au fost invadate vineri, 1 aprilie, de mii de meduze care au acoperit o mare parte din zona de coastă a oraşului, relatează agenţia EFE.

Autorităţile au publicat imagini în care nisipul era aproape în totalitate acoperit de meduzele eşuate, de gen Velella, cunoscute sub numele de Vela Purple, care trăiesc în mările temperate şi nu reprezintă un pericol pentru oameni. Salvamarii oraşului au semnalat că acest fenomen are loc o dată la trei ani şi au avertizat că printre meduzele eşuate pe ţărm s-ar putea să existe şi meduze de tip portughez, iar înţepăturile lor pot provoca intoxicaţii grave.

Pe plajele care se întind din această localitate până în oraşul Boca Raton au rămas înălţate steaguri violete, care indică prezenţa de vieţi marine în apă. Operaţiunile de curăţare au fost efectuate în primele ore ale dimineţii, dar meduzele au reapărut aduse de curenţii marini, a raportat purtătorul de cuvânt al oraşului, Peter Dobens.

Animalele sunt de culoare albastră, asemănătoare meduzelor portugheze, au tentacule scurte şi o velă care le permite să se deplaseze pe suprafaţa mării. Unele specii de meduze sunt letale, mii de persoane murind în fiecare an din cauza lor. Cei care au avut ghinionul să facă cunoştinţă cu înţepăturile meduzelor portugheze spun că au o înţepătură atât de dureroasă încât ai senzaţia că ai fost lovit de fulger.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură