Mihai Şora, mesaj pentru români: Dragi şobo, ne vedem în Piaţa Victoriei

Filozoful Mihai Şora, o prezenţă nelipsită de la protestele importante împotriva coaliţiei PSD-ALDE, îi cheamă pe români în stradă alături de el.
Mihai Şora şi Vlad Voiculescu
Mihai Şora şi Vlad Voiculescu (Vlad Voiculescu / Facebook)

Ajuns la venerabila vârstă de 101 ani, filozoful Mihai Şora i-a invitat pe români duminică în Piaţa Victoriei, la girafa din faţa Muzeului Antipa, pentru a protesta împotriva coaliţiei PSD-ALDE.

"Dragi şobo, ne vedem la Girafă: în această seară şi în toate serile în care va fi nevoie. Se anunţă o vară încărcată şi fierbinte (dacă nu ne-am topit la minus 15 grade, nu vom îngheţa la plus 30). În clipa de faţă, şi noi, şi ei stăm sub presiunea aceleiaşi coordonate: Timpul. Iar, din această încleştare, cum bine ne-a învăţat istoria, învingătoare ies, mereu, inteligenţa, cinstea, lumina. Da, da: lumina de la capătul tunelului (până nu ne vor fura şi tunelul).

Dragii mei, supapele de siguranţă nu sunt multe, dar protestele noastre înseamnă enorm. Vă reamintesc că, nu departe de Girafă, se află punctul cardinal al democraţiei noastre: măsuţa unde strângem semnături pentru FĂRĂ PENALI ÎN FUNCŢII PUBLICE.

P.S. Proteste în Statele Unite, proteste în Marea Britanie, proteste în Spania, în Turcia, în România, în Moldova, în Rusia, în Vietnam… Ceva nu este în regulă pe planeta Terra. Vă daţi seama? Dacă vin acum extratereştrii, ne facem de toată ruşinea", a scris Mihai Şora, pe pagina sa de socializare.